U Prelogu predivnim koncertom obilježen Svjetski dan činjenja dobrih djela

U Domu kulture Grada Preloga, u utorak, 23. travnja, u Prelogu je obilježen Svjetski dan činjenja dobrih djela.

Svjetski dan činjenja dobrih djela je globalni projekt koji je pokrenula udruga Good Deeds Day, a čiji je partner u Hrvatskoj udruga Djeca za bolji svijet. Od 2007. godine ovaj projekt ujedinjuje ljude i organizacije iz 108 zemalja svijeta kako bi stvorili kulturu činjenja dobrih djela te podizali svijest o važnosti i koristi volontiranja za razvoj zdravog društva. Svjetski dan činjenja dobrih djela, formalno i službeno, održava se 14. travnja, ali se može obilježiti bilo kada u travnju.

Koncert u Prelogu organizirali su dobri ljudi iz Preloga, uz podršku Grada Preloga, a sav skupljeni prilog na koncertu predat će se Caritasu Varaždinske biskupije. Samom su koncertu nazočili i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola te Leo Petrov, osnivač udruge Djeca za bolji svijet i pokretač akcija Dana dobrih djela u mnogim zemljama. Petrov je i zahvalio svima na dolasku i uključivanju u akciju te predao posebnu zahvalnicu inicijatorici ovog događanja u Prelogu, Ljubici Mišić iz Preloga.

Sjajan je bio i glazbeni program na pozornici Doma kulture. Svojim dobrim djelom, glazbenim programom, publiku su oduševili sjajni glazbenici: Marija Vidović, Mate Grgat, Patrik Zamuda, Krunoslav Lajtman, Trio Green Room te gosti iz Mađarske: Tamburaški orkestar Osnovne škole Serdahel te Tamburaški orkestar Osnovne škole Murakeresztúr. Kroz program je, također svojim dobrim djelom, vodio Željko Sokač. (Grad Prelog)

Foto: Studio Vipro/Grad Prelog

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE