KAMO ZA VIKEND: Donosimo pregled TOP mjesta zabave ovog vikenda

Čakovec by night

Posljednji listopadski vikend kuca na vrata. Osim što će donijeti u noći subotu na nedjelju sat više vremena za provod (ili spavalicama više sna), donosi i niz raznolikih događanja na kojima se možete zabaviti i opustiti.

Koncerti u Čakovcu i Varaždinu

U popularnom kafiću “Baza” ovog vikenda slavit će se VIII. godišnjica. Od 21 sat gostuje ovog petka Ogenj iz Koprivnice, a dan kasnije, u subotu, u istom prostoru slijedi odlična svirka i zabava uz nastupa oca i sina Krištofić, Like Father, Like Son. U varaždinskoj Areni, večeras (petak, 27. listopda) slijedi rock koncert “Tri u jedan”. Gostuju Hladno pivo, TBF i Urban & 4.

U subotu 28.listopada u klubu Prostor će se održati in memoriam koncert WE SALUTE YOU. Gostuju Debeli Precjednik, Pičke Vrište i slovenski Muškat Hamburg. Iako je memorial u čast Topleka i Tuste, koncert je zapravo posvećen svim prijateljima i prijateljicama s čakovečke underground scene koji više nisu s nama.

Uvertira za Noć vještica

Caffe-bar Arcus poziva u subotu, 28. listopada od 21 sat na veliku 3. godišnjicu klupskog programa Superbad, a ujedno i najveći i najspektakularniji Halloween Party. Najluđa ekipa, najbolji DJ-evi i razuzdana atmosfera poznata su obilježja Superbada. Uz neke od najpoznatijih hrvatskih DJ-eva spektakularne tematske animacijske sadržaje i iznenađenja, na 3. godišnjici goste Arcusa čeka i dance actovi, senzacionalan light show, najbolji sound u gradu te brojne nagrade i dodatna iznenađenja.

Također u subotu, 28. listopada, u industrial baru Metalac slijedi uvertira u Noć vještica uz PRE-Halloween Party. Želite li se odmoriti od “strašnih maski” zabavite se u Paladinu uz OSDS.

Za poklonike filma i crtića

U petak 27. listopada u cijelome svijetu obilježava se Svjetski dan audiovizualne baštine. Tom prilikom Kino mreža i Hrvatski državni arhiv (HDA) – Hrvatski filmski arhiv/Hrvatska kinoteka organiziraju projekcije svevremenskih filmova domaće produkcije u čak 30 kina diljem Hrvatske. U čakovečkom Centru za kulturu pogledajte filmove “Tajna starog tavana” iz 1984., Vladimira Tadeja s početkom u 18 sati te u 20 sati film “Breza”, redatelja Ante Babaje snimljenog prije točno 50 godina.

Centar za kulturu Čakovec i Škola animiranog filma Čakovec u subotu 28. listopada obilježit će Svjetski dan animacije. U izložbenom prostoru Centra od 14 do 15.30 održat će se radionica animiranog filma za djecu. Istovremeno će u predvorju Centra za kulturu biti prikazani filmovi ŠAF-a. U 16 sati u velikoj dvorani prikazat će se dugometražni animirani film “Moja čudovišna obitelj”. Ulaz je slobodan.

Vratišinske vesele vurice

U subotu 28. listopada u 19 sati u Domu kulture u Vratišincu po održat će se 13-ta po redu folklorna manifestacija Vratišinske vesele vurice. Ove godine nastupaju KUD Kamen Sirač iz Bjelovarsko-bilogorske županije i KUD Paurija Dubravci iz Karlovačke županije, koji će uz čak četiri folklorne skupine i tamburaškom sekcijom KUD-a domaćina dr. Vinko Žganec upriličiti još jednu nezaboravnu folklornu večer u Vratišincu.

U Štrigovi Stridonne promoviraju drugi album

Ženska vokalna skupina Stridonne iz Štrigove održat će u nedjelju 29. listopada u holu OŠ Štrigova peti samostalni koncert s početkom u 17 sati, koji će ujedno biti i njihova promocija drugog nosača zvuka. U goste dolazi muški oktet „Arion“ iz Ljutomera.

Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan Stipić” u Čakovcu

Županijski tamburaški orkestar “Stjepan Bujan Stipić” održat će koncert u dvorani Zrinski/Scheier u nedjelju, 29. listopada s početkom u 18 sati (voditelj i dirigent: Tomislav Cvrtila). Gost koncerta je Vokalni ansambl Sakcinski Ivanec (voditeljica i dirigentica: Nada Peček)

Ostavi komentar