Ivan Bobić održao koncert u UŠ Miroslav Magdalenić Čakovec

Ivan Bobić
Ivan Bobić uoči nastupa u dvorani Umjetničke škole u Čakovcu

U dvorani Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec koncert klasične glazbe održao je Ivan Bobić iz Varaždina. U publici su bili većinom polaznici Glazbene osnovne škole. Uživali su u osobitim izvedbama ovog mladog talentiranog glazbenika koji je na klaviru izveo teme poznatih skladatelja kao što su Bach, Beethoven, Rahmanjinov i Prokofjev.

Koncert je završen autorskom skladbom Ivana Bobića Klavirska sonata “Uspavanka djetinjstvu”, a nakon dva bisa ravnateljica škole Senka Bašek Šamec zahvalila je Bobiću na gostovanju te mu zaželjela uspješan nastavak školovanja i glazbene karijere.

Ivan Bobić rođen je u obitelji glazbenika. Sa devet godina postaje najmlađim dobitnikom nagrade “Europa u školi” sa svojim kompozicijom “Toccatina”. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stječe u Zagrebu i Varaždinu nakon čega upisuje studij Klavira na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku u klasi renomiranog bjeloruskog pijanista prof. Konstantina Krasnitskog. Tijekom studija bilježi veći broj zapaženih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu te osvaja vrijedne nagrade. Održao je pijanističke recitale i autorske koncerte svoje glazbe diljem Hrvatske, Srbije te u Rusiji, Makedoniji i Kini.

foto: rr

 

Ostavi komentar