INTERVJU USUSRET “AKUSTIČNOJ PUSI” U ČAKOVCU: Zoran Predin: – Nježno pjevamo o ljubavi i karanju

Zoran Predin
Uz standardne hitove Zoran Predin i Lačni Franz predstavit će pjesme s nedavno objavljenog albuma “Akustična pusa”

– Naše ljubavne pjesme u akustičnoj verziji zvučat će još sjetnije. Pune su sentimentalnog erosa, pa mogu otvoreno priznati da osim o ljubavi, nježno pjevaju i o karanju. Lačni Franz ipak je rock-sastav, zar ne? – najavljuje dio atmosfere koja očekuje sve poklonike Zorana Predina i Lačnog Franza na koncertu u čakovečkom Metalcu večeras, u petak 23. veljače.

Dva sata nježnosti

* Publici sjevera Hrvatske oduvijek “šmekaju” slovenski kantautori. Čakovečka publika s nestrpljenjem očekuje vaš koncert uz pratnju Lačnog Franza. Kakav repertoar pripremate?

– Akustična pusa je koncertni program mojih pjesama za sjedeću publiku. Premijerno ćemo odsvirati pjesme koje publika još nije čula te iz arhive izvući neke koje već neko vrijeme nismo svirali. Isprepleli smo moje omiljene glazbene žanrove, šansonu, gypsy swing i akustični indie rock u dva sata nježnosti, sjete i crnog humora, da zajedno s publikom na koncertu ukrademo sudbini nešto što će zauvijek ostati samo naše.

Suradnja s “Genovom”

* Jedna od obilježja vašeg glazbenog izričaja je i suradnja s Matijom i Arsenom Dedićem, Damirom Kukuruzovićem te nizom drugih vrsnih glazbenika, pjevača i bendova. Radili ste i čakovečkim bendom Genova na njihovom singlu “Baš sam lud”. Kakva je bila suradnja s našim domaćim mladim glazbenicima?

– Prije sedam godina s Matijom Dedićem ostvario sam ideju minimalističkih obrada regionalnih hitova te s albumima Tragovi u sjeti 1+2, napunio dvorane od Maribora do Skopja. Prošlogodišnji koncert u prepunom Lisinskom bio je pravi trijumf ideje, za koju su svi rekli da je luda i neostvariva. Kroz gypsy swing upoznao sam Damira Kukuruzovića s kojim već imamo snimljeno pola zajedničkog albuma. Mogu se pohvaliti da su u pjesmi Margita, solo pored Damira snimili i veliki Robin Nolan i Sinan Alimanović. Suradnja s Genovom je očigledno odlično primljena sa strane publike i kritike. Genova ima hit.

* Što slijedi nakon albuma “Akustična pusa” i koji su planovi za 2018. godinu?

– Serija promocijskih koncerata s Lačnim Franzom. S Kukuruzovićem planiramo seriju koncerata s naslovom “Ljubimac iz ormara” jer na jesen izlazi LP legendarnog albuma “Ljubimec iz omare”, s kojim obilježavamo 20 godišnjicu izdanja. S Matijom Dedićem imamo dobru ideju za Tragove 3, a tu je i moj najnoviji projekt Balkan Etno Fusion s Triom Gianija Poposkog. Bit će veselo.

Superman traži Radnu dozvolu za rad u Sloveniji

* Spisateljsku karijeru započeli ste knjigom “Druga žena u haremu”. Ima li novosti i u toj domeni vašeg umjetničkog stvaralaštva?

– Pisanje tekstova za pjevane skladbe je zanat koji traži da poetičku ideju znalački skratiš i smanjiš te je “strpaš” u što manje riječi, koje su posložene na način koji uvjetuje ritam i izvedba. Kratka priča daje ti više prostora i dozvoljava ti sporiji ritam. U svojim pričama izmišljam situacije, likove i fiktivne događaje u kojima se igram pojmovima iz realnog života. Neke osobe postavljam u zanimljive situacije. Primjerice, imam Supermana koji u Uredu za zapošljavanje traži Radnu dozvolu za rad u Sloveniji ili ljubavnika koji šalje pismo suprugu svoje ljubavnice, da mu se potuži. Zamolio sam Jagnu Pogačnik da mi prevede i drugu knjigu s naslovom “Dno nema dna”. Nadam se da će uspjeti do ljeta, pa da je, ako nađemo izdavača, objavimo do lipnja, kako bi je ljudi mogli ponijeti na odmor.

Cijena ulaznice je 60 kuna. Koncert počinje u 20:30.

Ostavi komentar