INTERVJU Hrvoje Krištofić otkriva tko je i zašto lud u Genovi!

Hrvoje Krištofić - Genova
Hrvoje Krištofić: - "Baš sam lud" šesti je singl Genove, a prvi objavljen pod okriljem Croatia Recordsa

Čakovečki bend Genova ostvario je svoju prvu glazbenu suradnju sa Zoranom Predinom i Matijom Dedićem. Premijera njihovog novog singla i pjesme “Baš sam lud” održana je proteklog ponedjeljka na CMC TV-u. Tim smo povodom razgovarali s vokalom i frontmenom benda Hrvojem Krištofićem.

Bend Genova
Bend Genova (foto: Žan Novosel)

Sjajna suradnja s Predinom i Dedićem!

* Kako je došlo do suradnje s  glazbenim legendama Zoranom Predinom i Matijom Dedićem?

– Singl na kojem gostuju Zoran Predin i Matija Dedić je naš prvi singl s gostovanjem vanjskih pjevača.Tako da u singlu imamo dvostruko pojačanje. Zbog toga smo posebno sretni i ponosni. Do suradnje je došlo spletom okolnosti. Studirao sam u Sloveniji, pa sam kao Zoranov fan pokušao inicirati da na bilo koji način dođemo do njega te da on otpjeva jedan dio u pjesmi. Uspjeli smo to ostvariti svima na radost i zadovoljstvo. A naš bivši klavijaturist je pomogao oko suradnje s Matijom Dedićem. Sve se nekako povezalo i posložilo. Novi singl donio je i novu suradnju s novim producentom Miroslavom Lesićem. Na ovom singlu je Vjekoslav Magdalenić odsvirao harmoniku, a ostali dio aranžmana smo odradili mi bendovski uz suradnju Miroslava Lesića. Autor teksta je Dubravko Fijačko. On i ja smo zajedno autori glazbe. U realizaciji i snimanju spotova imamo višegodišnju odličnu suradnju s Čakovčaninom Žanom Novoselom. Redatelj i montažer ovog novog spota je Marko Dimić “Jimy”, a kameru potpisuje upravo Žan Novosel. U našem suradničkom tandemu posljednjih dvije-tri godine je i Marko Dimić, producent i režiser naših domaćih poznatih serija kao što su Ljubavi u zaleđu i Ponosa Ratkajevih“ te mnogobrojnih spotova izvođača poput Hladnog piva, Antonije Šola i Mladena Burnaća. U spotu je zaplesala Filipa Zubić, talentirana učenica poznate hrvatske koreografkinje i plesačice Virne Hošnjak, a uz nju se pojavljuje i hrvatska manekenka Ema Kovač koja već osvaja svjetske modne piste.

Sve vrti se oko vječne teme – ljubavi

Bend Genova (6)* Tko i zašto je “lud” u Genovi, kakav zaplet donosi nova pjesma?

– Pjesma je ljubavne tematike i govori o neuzvraćenoj ljubavi. Naglašava se žudnja prema nekoj osobi, o tim neuzvraćenim osjećajima i pogledima. Glavni lik pjesme jako je zaljubljen, ali mu djevojka ne uzvraća nimalo, pa on luduje zbog toga. Dakle, jedan klasičan ljubavni zaplet u kojem se svatko može prepoznati.

* Pjesma je prošla kandidaturu i za Zagrebački festival?

– U vrijeme održavanja 65. Zagrebačkog festivala u siječnju 2018. godine Zoran Predin nema slobodan termin pa, nažalost, nećemo s ovim singlom nastupiti na tom Festivalu. Ali nakon premijere videa i singla na CMC televiziji odradit ćemo promoviranje pjesme po radio postajama u grupaciji HRT-a kao i na našim lokalnim radio postajama.

Nastup na MEF-u

* Ove ste godine prvi puta izašli i na pozornicu Festivala zabavne glazbe “Ljubo Kuntarić”?

– Debitantski smo nastupili na MEF-u. Taj je Festival doživio određenu promjenu, po meni nabolje. Pogotovo s dolaskom umjetničkog direktora Igora Bakse. Ima puno više mlađih izvođača što mi je jako drago. Također nastupa puno više pop-rock izvođača nego zabavnih. S obzirom na to da se radi o međimurskom festivalu, tu mora biti zastupljena i kajkavština i te neke izvorne melodije. Mi smo zadovoljni svojim nastupom, dobro smo prihvaćeni.

Turneja s bendom Gretta

* Početak ove godine donio je i nova imena u bendu?

– Genova ima i osvježen postav. Uz mene i Gabrielu Hrženjak kao vokale u bendu, sviraju još Emil Kranjčić (bubnjevi), Matija Turk (klavijature), Dino Blažeka (bas-gitara) te Alen Horvat i Bruno Damjan (gitara).

* Kad se može očekivati koncertna promocija novog singla?

– Ove godine smo malo nastupali. Mijenjali smo postav benda, pa smo zapravo što se tiče koncerata od veljače imali pauzu. Svi smo iz Međimurja, osim pjevačice Gabriele koja je iz Vinice te bubnjara Emila koji dolazi iz Varaždina. Uspijevamo se okupiti vikendima zbog uvježbavanje svirke jer smo većinom svi preko tjedna u Zagrebu. Na koncertnu turneju krećemo najvjerojatnije početkom veljače 2018. godine, i to s bendom Gretta. Osim što izlazi singl, radimo i kampanju za singl. U kampanji će gostovati primjerice Mirko Fodor i Žanamari Lalić i ekipa iz Scifidelity Orchestra. Vesele nas te nove suradnje.

Podsjetimo, bend Genova iz Čakovca djeluje nekoliko godina. Diskografska kuća Aquarius Records objavila im je krajem 2016. godine album prvijenac simboličnog naziva “Genova”. Riječ je o pop-rock albumu s primjesama funka i jazza.

foto: Zlatko Vrzan

Singlom “Baš sam lud” Genova započinje rad na svom drugom albumu. Genova su Hrvoje Krištofić (vokal), Gabriela Hrženjak (vokal), Alen Horvat (gitara), Bruno Damjan (gitara), Matija Turk (klavijature), Dino Blažeka (bas gitara) i Emil Kranjčić (bubnjevi).

Pogledaje njihov najnoviji uradak:

Bend Genova (1)

 

Ostavi komentar