INTERVJU AUDIO DETEKTIV: – Danas rock živi samo Bare. Naša rock priča je album “Puni kolor sunca”

Audio-Detektiv-2_resize

Čakovečki rock bend Audio Detektiv ovog je tjedna započeo promociju svog debitantskog albuma „Puni kolor sunca”. Nakon  prve promocije ovog petka u zagrebačkom klubu Spunku, njihove nove pop rock pjesme uživo će imati priliku čuti među prvima i čakovečka publika na koncertu u Klubu prostor večeras u subotu  27. travnja. Uz Audio Detektiv na pozornicu Prostora će izaći i Clone Age i Green Fish. Početak koncerta je najavljen za 21 sat.

Deset pop rock pjesama

Album je objavio Croatia Records i na njemu se nalazi deset pop rock pjesama. Singlom i video spotom “Magični leteći tepih” najavljen je izlazak albuma. Sve ove aktualnosti najavili su Bruno Tkalec i Robert Modlic. Podsjetimo, bend je nastao u Čakovcu 2015. godine na poticaj gitarista i pjevača Brune Tkaleca, koji je z s gitaristom Marinom Kuharićem počeo okupljati nadarene mlade muzičare s ciljem rada na autorskim materijalima. Nakon dolaska Bojana Križana na bas gitari, Matije Vabeca na klavijaturama i Roberta Modlica na bubnjevima, bend se posvećuje dovršavanju albuma, a njihov talent, upornost i trud prepoznala je izdavačka kuća Croatia Records pod čijom je kapom objavljen i prvi album benda.

– Radimo autorske pjesme i želimo da si svaki slušatelj protumači našu pjesmu na svoj način. One daju prostor za razmišljanje. Želimo biti jednostavni. Album smo opušteno pripremali tri godine gradeći svoj stil. Stalno smo nadopunjavali stvari, tako da možemo reći da smo ga zapravo snimili od početka do kraja tri puta. Uvrstili smo deset pjesama koje većinom progovaraju o ljubavi koja se ne mora odnositi samo na ljubav između dvoje osoba. Tekstovi su ozbiljniji i nisu namijenjeni teen generaciji. Nastojimo napraviti pjesmu da svakome odmah uđe u uho, kazao je Bruno Tkalec.

Bubnjar Robert Modlic o nastajanju debi albuma je naglasio:

– Novi album objavljen je 26. travnja, dakle upravo na dan kad vaši čitatelji imaju ovaj intervju pred sobom. Napravili smo najprije zagrebačko promoviranje s obzirom na to da nam je izdavač Croatia Records, a ovu subotu smo u čakovečkom Prostoru u simbiozi s bendovima Clone Age i Green Fish i nadam se dobroj posjećenosti. Energija će biti čista pozitiva. Klub Prostor je najliberalniji teren za ovakve bendove i koncerte. Hrvatskom vladaju cajke i tamburaše, toga smo svi svjesni. Rockeri ipak rade svoje priču poput ove naše koja je puna kolora sunca.

Predgrupa Prljavcima

Bend se ponosi svojim svirkama kao predgrupa Prljavom kazalištu na Porcijunkulovom, gostovanju u Splitu na Karlovačko Rock Offu, nastupom za Gradišćanske Hrvate u Austriji te unplugged svirkom za radio postaju 101, koncertom u Metalcu, svirkom za Noć knjige u knjižnici „Nikola Zrinski” Čakovec te u Varaždinu za Svjetski dan glazbe. Vesele se nastupu na domaćem terenu u Klubu Prostor i pozivaju sve na odličnu rock svirku.

Suradnja s vrsnim plesačicama

Audio Detektiv veseli činjenica što je i na njihovom prvom video spotu „Malo vremena za nas” plesala Gabriela Pilić koja je ovih dana uveseljavala i publiku TV serijala Ples sa zvijezdama.

‘Magični leteći tepih’ novi je singl za koji je snimljen i spot. U njemu je uhvaćena energija plesačice Ivone Grubišić, freelance umjetnice i koreografkinje koja studira ples u Beču. Glazbu i tekst ovog singla potpisuje Bruno Tkalec, a aranžman Audio Detektiv. Spot je sniman na raznim urbanim lokacijama u Zagrebu te u klubu Prostor u Čakovcu. Tonski snimatelj je Marin Kuharić (Studio Mack), miks i mastering Vedran Kovačić Beli, a redatelj je Vidokk. Audio Detektiv će do kraja godine nastojati odsvirati što više koncerata promovirajući ovaj singl i čitav album.

Svirka na sceni

Na pitanje kako se rock život odražava na obiteljski život, Audio Detektiv je kazao: – Danas nema više rockerskog života. To živi samo Bare! Rock se živio 60-tih, 70-tih. Mi smo četiri glazbenika koji vole svoje autorske pjesme i uživamo na sceni.

 

Album  možete poslušati danas na:

Deezer: https://www.deezer.com/en/album/94934992

iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1461458158

 

Ostavi komentar