FOTO: Vesela udovica na Tribini ČČ nasmijala publiku – To je tak, i šlus!

Vesela udovica (13)
Lidija Horvat Dunjko primila je ovacije publike za svoje vokalne izvedbe, a sve dobrano nasmijala uzrečicom: - To je tak, i šlus!

Lepršava Opereta Vesela udovica obiluje divnim arijama, duetima, koreografskim izvedbama, prpošnim smijehom i doskočicama aludirajući na  aktualna zbivanja (spominje se grof. Plenki, grof. Todorić, Uljanik…ili pak rečenice u stilu: – To je tak i šlus!;  Blijedi ste kao da ste dugo bili u zamrzivaču). U svemu tome uživala je na tribini Čakovec četvrtkom probrana publika koja je ponajviše ovacija podarila ulozi Hane koju igra i pjeva Lidija Horvat Dunjko, grofu Danilu u izvedbi baritona Ronalda Brausa te naravno Čakovčanki Blanki Tkalčić u ulozi Valencienne. Ansambl Opere b.b. pokazao se vrlo umješnim u improvizaciji i prilagodbi situacijama na sceni i sastavu ansambla.

Režiju Vesele udovice Franza Lehara iz produkcije Opere b.b. potpisuju Branka Cvitković i Dinko Bogdanić, dirigent je Darijan Ivezić. Predložak za operetu o bogatoj udovici temelji se na kazališnoj komediji L’attaché d’ambassade (The Embassy Attaché) francuskog pisca Henrija Meilhaca iz 1861. godine. Uloge: Barun Zeta (Nenad Tudaković), Valencienne (Blanka Tkalčić), Grof Danilo (Ronald Braus), Hanna Glawari ( Lidija Horvat – Dunjko), Camille de Rossillion (Martin Gelić), Cascada (Dominik Došen), Njeguš ( Dejan Jakovljević), Kromow (Davor Ljubić), Praskowia (Nada Abrus), Olga (Josipa Bilić), Sylviane (Vita Vukov), Lolo: (Mirna Sporiš), Dodo ( Ervina Sulejmanova). Operetu je pratio Komorni orkestar Opere b.b.

Iako je Centar za kulturu bio dostatno ispunjen publikom šteta što ovakve izvedbe ne prati i dupkom puna dvorana posebice kad se na sceni pojavljuju domaći izvođači kao što je Blanka Tkalčić. Na to možemo koristeći frazu iz operete reći samo: – To je tak, i šlus!

Sljedećeg četvrtka na Tribini ČČ Kazalište Moruzgva& Gradsko kazalište – Scena Gorica izvest će predstavu Otpisane.

foto: rr

Ostavi komentar