FOTO: Martina Roža nakon Varaždina oduševila i Čakovec maturalnim koncertom u zgradi Scheier

Maturalni koncert Martina Roža (33)_resize
Danijel Oto, Martina Roža i Blanka Tkalčić

Nakon što je maturalni koncert održala u Glazbenoj školi u Varaždinu učenica solo pjevanja Martina Roža iz Čakovca predstavila se i domaćoj publici sjajnim koncertom u prepunoj dvorani Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu.

Nastupila je uz klavirsku pratnju profesora Danijela Ota, a u publici su bili uz obitelj i Martinine brojne prijatelje, njezina mentorica Blanka Tkalčić, ravnateljica Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Senka Bašek Šamec, članovi pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski i kazališne družine Štolcer

Publici se predstavila djelima R. Schumanna, H. Wolfa, R. Straussa, B. Berse, I. pl. Zajca i dr. uz klavirsku pratnju prof. Danijela Ota. Posebice je ovacije publike doživjelo finale koncerta i Martinina izvedba Bizetove teme “Habanera” iz opere Carmen u kojoj se maturantici pridružila na kraju i njezina profesorica mag. art. Blanka Tkalčić.

Martina je svoj glazbeni put započela u Čakovečkim mališanima, nastavila kod profesorice Margarete Matišić, a završila u klasi mag. art. Blanke Tkalčić. Od dosadašnjih nastupa uz mnogobrojne s Glazbenom školom Varaždin izdvaja se Martinina izvedba u varaždinskoj katedrali u sklopu Varaždinskih baroknih večeri, zatim na Koncertu mladih talenata u HNK u Varaždinu, te povodom 60. obljetnice Odjela pedijatrije Županijske bolnice Čakovec. Martina Roža dvije je godine za redom osvojila i drugu nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku.

Kako nam je ova talentirana umjetnica kazala već početkom srpnja očekuje je očekuje prijemni ispit na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Vjerujemo da pred ovom mladom umjetnicom stoji sjajna glazbena karijera.

foto: rr

Ostavi komentar