FOTO: Na koncertu “Oni to delaju iz ljubavi” nastupile članice gradske zajednice kulture

Oni to delaju iz ljubavi

U srijedu, 31. svibnja, je u Centru za kulturu Čakovec, u sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca održan koncert pod nazivom „Oni to delaju iz ljubavi“.

Čakovečkoj publici u dvosatnom programu, predstavile su se udruge okupljene u Gradsku zajednicu kulture Čakovec.

U zajednicu je okupljena 21 udruga, koje tijekom godine, svojim aktivnostima obogaćuju društvenu ponudu na gradskom području, a sudjelovanjem na natjecanjima i osvajanjem nagrada promiču Grad Čakovec.  Na ovogodišnjim Danima Grada Čakovca zajedno se predstavljaju prvi put, a želja im je bila svojim programima predstaviti se domaćoj publici.

Publiku i sudionike u programu pozdravio je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, koji je naglasio da udruge okupljene u Gradsku zajednicu kulture okupljaju preko tisuću naši sugrađana, a da svojim programima obogaćuju svaku manifestaciju koja se održava u Čakovcu i Međimurju. „Sad na jednom mjestu imamo priliku vidjeti što nude naše udruge u kulturi, te vjerujem da će ovaj koncert postati tradicija.“, rekao je na kraju gradonačelnik Kovač.

Uoči početka koncerta na Trgu Republike održan je program Zrinske garde Čakovec, koja je također članica zajednice, a paralelno se održala i Likovna kolonija u organizaciji Likovnog udruženja Čakovec.  U auli Centra za kulturu svoje radove izložile seu Udruga žena Štefanec, Udruga žena Totovčice te Fašničko društvo Novo Selo na Dravi.

U programu pak su nastupili: Ženska vokalna grupa KUU „Veseli Međimurci“, Čakovec, Županijski tamburaški orkestar „Stjepan Bujan-Stipić“, Čakovec, Dixieland band Čakovec, Kazališna družina „Štolcer“, Pjevački zbor umirovljenika Čakovec, KUD „Katruže“ Ivanovec, Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ Čakovec, KUD Mačkoveec, KUD Šandorovec, dječja folklorna skupina i tamburaši KUD-a Žiškovec, KUD Mihovljan, Plesni Studio „Vivona“ Čakovec, Čakovečke mažoretkinje te Studio suvremenog plesa „Teuta“ iz Čakovca. Program su vodili članovi Dječjeg gradskog kazališta Čakovec.

Koncert je imao humanitarni karakter, a cjelokupni prihod namijenjen je nabavi igrala u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec. Na kraju koncerta, predsjednik Gradske zajednice kulture Nikola Kotur svim je sudionicima podijelio zahvalnice.

Izvor i foto: Grad Čakovec

Ostavi komentar