FOTO KONCERT POBJEDNIKA GUDAČKOG NATJECANJA: Čakovčanka Ana Labazan Brajša prva u svojoj kategoriji. Pobjednica natjecanja Tao-Yuan Hsiao iz Tajvana!

natjecanje Rudlf Matz Čakovec (17)
Ana Labazan Brajša i Tao-Yuan Hsiao

Čak 52 natjecatelja sudjelovala su na 17. Međunarodnom gudačkom natjecanje Rudolf Matz održanom u Čakovcu. Domaćin i organizator je Umjetnička škola “Miroslav Magdalenić” Čakovec u suradnji s Hrvatskim društvom gudačkih pedagoga uz pokroviteljstvo Grada Čakovca. Natjecanje se održavalo od 25. do 27. travnja (svečanost otvaranja pogledajte OVDJE, a večerašnjim koncertom dobitnika prvih nagrada natjecanje je službeno zatvoreno.

natjecanje Rudlf Matz Čakovec (14)_resize
Ravnateljica Senka Bašek Šemec, gradonačelnik Stjepan Kovač i sudionici koncerta dobitnika prvih nagrada

Pobjednica natjecanja i dobitnica Nagrade Grada Čakovca (Recital u Čakovcu – proljeće 2020. ) dobila je Tao-Yuan Hsiao iz Tajvana.

natjecanje Rudlf Matz Čakovec (13)_resize
Pobjednica 17. Međunarodnog gudačkog natjecanja Tao-Yuan Hsiao

Sjajan rezultat postigla je i violinistica Ana Labazan Brajša iz Čakovca koja je dobitnica prve nagrade u svojoj kategoriji. Time je osvojila seminar violine u Grožnjanu.

natjecanje Rudlf Matz Čakovec (7)_resize
Ana Labazan Brajša osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji

Na 17. Međunarodnom gudačkom natjecanje Rudolf Matz podijeljeno je ukupno 12 trećih nagrada, 11 drugih nagrada i 9 prvih nagrada.

Na koncertu dobitnika prvih nagrada sudjelovali su Hana Gubić (violončelo), Lovre Tunuković (violončelo), Hana Rabadan (violončelo), Nina Lucia Perina (violončelo), Vid Krpan (violončelo), ana Labazan Brajša (violina), Tao-Yuan Hsiao (violina) koja je za izvedbu skladbe P. de Sarasate: Fantazija na motive iz Gounodove opere Faust ispraćena uz velik pljesak i ovacije posjetitelja. Nagrade je pobjednicima uručio gradonačelnik Stjepan Kovač zaželjevši svima ponovni dolazak na sljedeće izdanje ovog sve prestižnijeg natjecanja.

Ravnateljica Umjetničke škole zahvalila je svima na suradnji, dolasku i potpori natjecanju koje je ponovo okupilo velik broj iznimno talentiranih mladih glazbenika. Večer je moderirao Matko Buvač, a koncert je održan u izložbenom salonu Muzeja Međimurja koji se pokazuje kao odlična dvorana za koncerte klasične glazbe.

foto: rr

Ana prije samog natjecanja
Ana s korepetitoricom Brankom Pollak i nastavnicom Ines Anom Badanjak

Ostavi komentar