FOTO KONCERT “NAJLJEPŠA OBITELJSKA PRIČA”: Žiga i gosti dali spektakularan pečat završnici Danima Međimurske županije u Čakovcu

Mirko Švenda Žiga ideju o Obiteljskoj priči stvarao je dugih 15 godina, a inspiraciju za album pružila mu je njegova velika obitelj. Podsjetimo, sam potječe iz obitelji u kojoj je bilo devetero djece, a on je najmlađi. Koncerti “Najljepša obiteljska priča” dosad su tri puta punili zagrebačku dvoranu Lisinski, a večeras su spoj pjesme i obitelji glazbenika doživjeli i posjetitelji u prepunom čakovečkom Centru za kulturu.

Poseban gost koncerta bend Ogenj

Žiga je otvorio koncert pjesmom posvećenoj majci, a potom su nastupili posebni gosti koprivnički rockeri okupljeni u bendu Ogenj. Frontmen benda je Tomislav Mihac Kovačic rodom iz Čehovca, iz iste je ulice kao i Žiga. Bend je ovog proljeća na 26. svečanosti dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade Porin osvojio dvije nagrade. Za album Domaj primili su Porin u kategoriji za Novi izvođač godine te za Najbolji album etno glazbe za album Domaj.

Nastavak je donio obiteljske priče kroz koje je Žiga s gostima koncerta predstavio pjesme s Obiteljskog albuma te jednu sasvim novu temu s novog albuma čiji je izlazak najavio za 9. svibnja.

Na pozornici i supružnici Evačić

Uz Žigu su nastupili supružnici Gordana i Miroslav Evačić podravski promotori glazbe. U svom glazbenom izričaju sjedinjuju analognu tehnologiju i akustične instrumente gitare, tamburicu, cimbule, harmonike. Čakovečka publika imala je priliku čuti i neobičan zvuk instrumenta kalimba.

Tri generacije obitelji Hodić

U Žiginom bendu svira i Marinko Hodić koji potječe iz velike glazbeničke obitelji. Čak tri generacije izašle su večeras na pozornicu. Djed Joža Hodić i njegovi sinovi Marinko i Damir Hodić. Najmlađi postav ovog obiteljskog ansambla čine Jožina unučad sestre Marija Elena i Marija Klara Hodić, te unuci Gabrijel i Emanuel Hodić koje je publika s oduševljenjem i pljeskom pratila.

Lucija Eterović

Toni Eterović glazbeni producent albuma “Najljepša obiteljska priča” osim što svira s Žiginim bendom nastupio je s kćerkom Lucijom.

Voljen Grbac – kum koncerta

Nastupio je i duo Bravissimo. Čine ga Voljen Grbac i Žiga. Voljen Grbac tenor i prvak HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Večeras je bio kum koncerta “Najljepša obiteljska priča” i pokazao kako mu jako dobro idu i kajkavski napjevi. Žiga i Grbac izveli su obradu pjesme Mate Miše Kovača “Najljepše su oči moje majke” na koju nitko nije ostao ravnodušan.

U završnici dva i pol sata druženja sa Žigom i gostima publika je s ovacijama ispratila izvođače i pjesme Mama, Međimurje kak’ si lepo zeleno i Daj mi Bože oči sokolove. Bio je to sjajan pečat završnici proslave Danima Međimurske županije u Čakovcu.

 

Sjajan ugođaj koncerta pogledajte i u FOTOGALERIJI koju je zabilježio Zlatko Vrzan.

Ostavi komentar