Desetogodišnja Tia Mikić iz Zagreba osvojila u Čakovcu Grand Prix 14. Dječjeg festivala Mali MEF

Tia Mikić - 14. Mali MEF Čakovec (13)
- Nastavit ću raditi na sebi, samouvjereno je najavila Tia Mikić nakon što je osvojila Grand Prix 14. Malog MEF-a. A deset joj je godina tek!

Predivno iskustvo mi je bilo nastupati ovdje u Čakovcu. Treme prije nastupa nije bilo. Veselim se nagradama. Dosad sam nastupala već na četiri međunarodna festivala i na svima sam osvojila prvo mjesto. Nastavit ću raditi na sebi, poručila je Tia Mikić pobjednica ovogodišnjeg dječjeg festivala u Čakovcu.

Tia Mikić

Samouvjerenom izvedbom skladbe “Još je ljubav tu” (Lada Škugor-Lada Škugor, Tihomir Preradović) desetogodišnja djevojčica Tia Mikić iz Zagreba osvojila je publiku 14. Dječjeg festivala Mali MEF. Potvrdio je to i festivalski žiri u sastavu Martina Sabljak (violinistica i vokalistica), pjevačko plesni par Ashley Colburn i Bojan Jambrošić i  profesor glazbene kulture Krunoslav Lajtman.

Odlična je učenica OŠ Alojzija Stepinca. Sa 4 godine snimila je svoju prvu solističku pjesmu Terry run, posvećenu velikom humanitarcu Terry Fox-u iz Canade i upravo tom pjesmom svake godine u Hrvatskoj otvara prestižnu humanitarnu akciju na Jarunu poznatu u cijelom svijetu, TERRY FOX RUN. Tia je tijekom 6 godina, koliko dugo se bavi pjevanjem, snimila niz solističkih pjesama, snimila nekoliko spotova samostalnih, kao i preko 50 spotova sa svojim zborom. Osim pjevanjem Tia se intenzivno bavi gimnastikom na Kineziološkom fakultetu i jazz dance-om. Sa svojom plesnom skupinom La dance bila je državna prvakinja u plesu. Polaznica je prestižne škole pjevanja Husar & Tomčić u Zagrebu. Među djecom poznata kao THE VOICE!

Grand Prix u kategoriji  slobodne forme osvojile su još jedne pjevačke predstavnice iz Zagreba –  trio koje čine djevojčice Ana (11.g.), Dunja  (9.g.) i Paula ( 13. g.) za izvedbu skladbe  – „Lako je sve” glazbenog sastava Feminnem.

Na festivalu je dodijeljena također i nagrada za najbolji scenski nastup. Osvojila ga je Splićanka Katja Jelavić Mitrović koja je izvela skladbu “Sanjati”. Pohađa glazbenu školu „Music Talents” kod mentorice Teane Kovačević. Nastupila je u RTL Zvjezdicama kao i na internacionalnim festivalima uz osvajanje nagrada. Velika podrška joj je baka koja živi u Čakovcu.

Katja Jelavić Mitrović

Nagrade su dodjeli umjetnički direktor festivala Vladimir Košir Tonka koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom festivala, izvrši direktor festivala Rajko Dobošić i predsjednik festivalske komisije Krunoslav Lajtman te Miss Međimurja 2019. godine Esmeralda Slaviček.

Ana Bertić

Uvertiru u Festival dala je prošlogodišnja pobjednica Malog MEF-a Ana Bertić iz Zagreba.

Zapažene nastupe imali su i pjevači gosti iz Slovenije Zoja Hadner i Vita Stanovnik te pjevačica Elena Kesić koja je na čakovečki festival stigla iz Bosne i Hercegovine i grada Banja Luka.

Natjecateljski dio u slobodnoj formi otvorila je jedna od najmlađih sudionica sedmogodišnja Vida Magdalenić, a potom su redom na pozornici nastupili Tena Panić, Toni Hrvatin, trio Ana, Dunja i Paula te Anja Kovačić.

U kategoriji autorske pjesme natjecali su se Zoja Hadner, Mija Ištvanić, Vita Stanovnik, Monika Jukić, Tia Mikić, Lea Zidrum, Elena Kesić, Lana Pintar, Leona Rogić, Katja Jelavić Mitrović, Viktorija Brezarić i Jakov Bijelac.

Međimurske pjevačke snage zastupale su Anja Kovačić (15 godina) iz Vučetinca i Tena Panić iz Donjeg Mihaljevca (11 godina) u kategoriji slobodne forme te Viktorija Brezarić  (14 godina) iz Praporčana u kategoriji autorske pjesme. Večer je moderirao Miljenko Ovčar, a show program oplemenio je pjevačko-plesni par Bojan& Ashley izvedbom zajedničke pjesme Zadnja stanica i Bojanovog hita  “Ne govori da me znaš”.

Za ovoljetno izdanje Malog MEF-a s punim pravom može ponijeti etiketu najkvalitetnijeg izdanja ikad po kvaliteti pjevačkih talenata svih sudionika, scenskim izvedbama, gostima i žiriju festivala, produkcijskom timu, organizaciji i sjajnom odabiru održavanja festivala u atriju palače Zrinskih. Sjajna je to uvertira za jubilarno petnaesto izdanje ovog sve popularnijeg dječjeg festivalskog okupljenja i druženja u regiji.

foto: rr

VELIKU FOTOGALERIJU 14. Dječjeg festivala MALI MEF zabilježio je i Mario Golenko. Pogledajte je OVDJE.

Tena Panić
Anja Kovačić
Viktorija Brezarić
Vladimir Košir Tonka

Ostavi komentar