ARMANDO PUKLAVEC: Međimurje ima toliko kvalitetnih opernih pjevača da bi sami mogli postaviti operu!

Armando Puklavec
- Volim otići u prirodu i slušati ”ftičice kak popevaju”, ističe Puklavec

Ovogodišnju svečanu akademiju povodom Dana sjedinjenja Međimurja s maticom zemljom Hrvatskom uveličao je nastupom i Čakovčanin bariton Armando Puklavec. U našoj ugodnoj „kupici razgovora” nakon koncerta dotakli smo se njegovog prvog nastupa u Grčkoj i uloge ulogu Amonasra u Verdijevoj “Aidi”, profesionalne operne karijere, grčke gastro i eno ponude, brojnih koncertnih nastupa diljem Europe.

Ljubo Kuntarić i Armando Puklavec
Ljubo Kuntarić i Armando Puklavec (foto iz privatne arhive )

Saznali smo i kako se nosi s nostalgijom za rodnim krajem, kako se priprema za koncerte i što voli raditi u slobodno vrijeme. Najavio je i koncertni spektakl ovog ožujka u Centru za kulturu Čakovec.

– S veseljem najavljujem koncert u Čakovcu. Pjevat ću kompozicije čakovečkog kompozitorskog kruga. Koncert će biti u četvrtak, 12. ožujka u Centru za kulturu. Na koncertu će nastupiti i moja supruga Sofia Mitropoulou. Izvest će ariju iz Verdijeva repertoara. Ja ću pjevati djela čakovečkog kompozitorskog kruga Ljube Kuntarića, Ladislava Varge, Josipa Štolcera Slavenski i Fortunata Pintarić.

Na kraju razgovora Puklavec je kazao kako malo Hrvata sreće u Solunu, gotovo nikog iz Međimurja. Ako ste tamo slobodno mu se javite. Ako nije na jednom od svjetskih gostovanja, svaki dan šeta povijesnim ulicama ove grčke prijestolnice.

Intervju u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 24. siječnja.

foto: rr

Josip Šimunko i Armando Puklavec
Novinar Josip Šimunko dugi je niz godina pratio opernu karijeru Armanda Puklavca

 

Ostavi komentar