ARIEN ZRINKO KUTNJAK iz Dragoslavca o glazbenom iskustvu na kineskoj turneji

Arien Zrinko Kutnjak (31) iz Dragoslavca živ svoj dječački san. Glazbom se bavi od svoje sedme godine kad je počeo svirati klavir. Oduvijek je znao da će se baviti glazbom, a s 16 godina krenuo je u hip hop i RnB produkcijom, time je počela suradnja na hrvatskoj glazbenoj scenom. Protekle dvije godine surađuje sa slovenskom agencijom United Events. U sklopu svoje samostalne turneje, na završetku prošle, te početkom 2020. godine posjetio je Kinu od 9. prosinca do 6. siječnja. 

To je bila turneja kroz sedam kineskih gradova: Shanghai, Chenzhou, Yiwu, Changzhou, Hangzhou, Baoding, Shihezi i Guiyang gdje je nastupao kao headliner. Zrinko kaže, kineski klubovi mogu se pohvaliti vrhunskom produkcijom. 

– Kinezi su jako nabrijana publika, europski DJ njima su egzotika. Baš vole partijati, tako da kod njih prolazi hardstyle, trap i dubstep, rekao je DJ. 

Kroz mjesec dana Zrinko je imao sedam nastupa na DJ pozornica na svim strana Kine. U međuvremenu je imao vremena za sebe, razgledavanje i upoznavanje Kine. Posebno ga se dojmila povijest, kultura i priroda. Svaka provincija ima svoj stil kuhinje i običaja. Radio je putem slovenske i kineske agencije, te je imao tour menadžera koji mu je pomogao da se snađe u stranoj zemlji. Domaćini su bili vrlo susretljivi. Tamo je dočekao i Božić te dvije Nove godine, kinesku i hrvatsku. 

Ostatak cijelog razgovora pročitajte u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka, 24. siječnja!

 

Ostavi komentar