3FF FESTIVAL ALTERNATIVE: Mate Janković poručio kako je bolje jesti nego bombardirati

3ff prvi dan (2)
Najvažniji začin u svakom jelu, pa tako i 3FF vege gulašu je - ljubav. poručio je vrsni kuharski trio

Festival s koncertima na kojima nema plastičnih čaša, opušaka ni drugog smeća na plesnim terenima započeo je jučer uz miris vege gulaša. Za 3FF Festival alternative Čakovec kuhali su Mate Janković, Matija Bogdan i Marko Palfi. Podno zidina Starog grada u vedroj atmosferi započelo je tako dvodnevno druženje čakovečkih alternativaca i gostiju koji osim svirke deset bendova donosi i proaktivne kampanje očuvanja prirode, recikliranja smeća i nenasilja u sklopu inicijative “Hrana, a ne oružje”, što uključuje direktnu akciju besplatnog dijeljenja hrane s porukom protivljenja svih oblika rata ove godine s porukom: FOOD NOT BOMBS!

3ff festival alternative

Mate Janković o akciji Hranom protiv bomba je kazao: – Sigurno je bolje jesti nego bombardirati. A bombardiranje smo odradili tako što smo podijelili hranu.

Sva trojica kuhara suglasna su u tome kako je za pripremu dobrog gulaša prije svega potrebna – ljubav.

3ff prvi dan (33)_resize

Organizator 3FF Festivala alternativu su Klub Prostor – “CeZam” Čakovec i Udruga 3FF (3FF) Drugi dan festivala (subota, 1. rujna) donosi Festival dječjeg filma 3FF na Maloj sceni “Vinko Lisjak” u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 16 sati.

U program 3FF Festivala alternative uključio se i Košarkaški klub Međimurje. Turnir Basket Fever će se održati danas (subota 1. rujna9 umjesto na najavljenoj lokaciji kod Macanovog doma u sportskoj dvorani Prve osnovne škole s početkom u 18 sati.

Prve večeri nastupili su bendovi FNC Diverzant, M.O.R.T, Core System, Kali Fat Dub i One Step Away. Večeras na festivalsku pozornicu izlaze Svemirko, ABOP, Bitipatibi, One piece puzzle i Daliborovo granje. Alternativce ni najavljena kiša neće omesti u dobroj zabavi u “jezeru”.

foto: rr

3ff prvi dan (6)_resize

Ostavi komentar