Koncert klasične glazbe u Zmajevom vrtu ponovno oduševio!

Posjetitelji su imali prilike uživati u vrhunskom koncertu u Železnoj Gori uz pogled na zalazak sunca i prekrasne, zelene, međimurske brege

Zmajev vrt obitelji Valkaj u Železnoj Gori danas navečer ugostio je sopranisticu Mariju Kuhar Šoša, mezzosopranisticu Ninu Tarandek, tenora Domagoja Dorotića, Martinu Filjak na klaviru, te Marija Šošu, Lanu Bradić i Nikolu Grabara kao klavirsku pratnju.

Uz pogled na zalazak sunca probrana publika uživala je dva i pol sata u izvedbama ovih svjetskih, poznatih, umjetničkih imena. Koncert je započeo izvedbom Johanna Sebastiana Bacha/Franza Liszta: Preludij u a-molu za orgulje BWV 543 Martine Filjak. Marija Kuhar Šoša izvela je Tko može dokučiti Dorettin lijepi san? iz Puccinijeve opere Lastavica i zaradila ogroman pljesak.

Međimurka iz Zasadbrega Nina Tarandek, mezzosopranistica, mlada zvijezda Frankfurtske opere, oduševila je izvedbom Rodih se za jad i suze… Nema više tuge iz Rossinijeve opere Pepeljuga, dok je Domagoj Dorotić oduševio izvedbom arije Cvijet koji si mi bacila iz opere Carmen Georgesa Bizeta.

Najviše ovacija publike zasigurno je primila Međimurka Nina Tarandek kada je izvela Međimurje zeleno uz pratnju Nikole Grabara na klaviru. Na kraju koncerta svi zajedno su izveli Sad pijmo iz opere La Traviata G. Veridija i dobili ogroman aplauz.

Voditelj programa bio je Dejan Buvač. Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

FOTO: Zlatko Vrzan

VIDEO: Sanja Heric

 

Koncert u Zmajevom vrtu obitelji Valkaj Koncert u Zmajevom vrtu obitelji Valkaj

 

 

Ostavi komentar