KOMARCI POBJEĐUJU: Zakazao domaći preparat, naručen francuski!

Krvopije, beštije, dosade, ljetna napast i još mnogo sličnih imena izmišljamo ovih dana za komarce koji nam onemogućavaju boravak na otvorenom i to ne samo ujutro ili navečer već i preko najtoplijeg dijela dana. Iako nas mjerodavni uvjeravaju kako ih je manje nego godinu ranije, većina nas ne dijeli to mišljenje. Mlataramo rukama na sve strane, mažemo se popularnim Autanom, koristimo komarnike, mreže, razne sprejeve i ine prirodne ili kemijske repelente, no uzaludno. Komarci nas i dalje neumorno pikaju, bodu i piju krv. Jesmo li doista toliko komotni pa nam sve smeta ili jednostavno želimo za svoj novac, koji nam naše jedinice lokalne samouprave “dižu”, imati standard kakav zaslužujemo.

Često slušamo kako cijene komunalne naknade idu gore, kako sve poskupljuje, a sukladno time se očekuje bolji i kvalitetniji standard. Logično gledajući, ako smo već platiti želimo kvalitetniji standard uživati. Želimo izaći u vrt, dvorište, na kupanje, na koncert, piknik ili roštiljanje bez muke i straha koliko ćemo novih uboda zaraditi. I ne samo to, zna se da su komarci prenosnici zaraznih bolesti te nam je u svježem sjećanju žena koja je lani umrla od bolesti koju njoj je donio ubod krvopija. 

Istina, svjesni smo da je sezona komaraca u punom jeku te da njihov broj varira iz godine u godinu jer ovisi o vremenskim uvjetima. No, isto smo tako svjesni da se komarci ne suzbijaju kada je njihov broj na vrhuncu…

Više u temi broja Međimurskih novina pročitajte u novom broju (1241.) koji od sutra, petak 28.lipnja, možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja. 

Ostavi komentar