14.4 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Koliko je smeće bitno: Za danas otkazane tri sjednice Općinskog vijeća u Međimurju!

Zbog povlačenja točki koje su se ticale usklađivanja s novim Zakonom o gospodarenju otpadom i dizanja cijene skupljanja komunalnog otpada pod ingerencijom Čakom-a s dnevnog reda Gradskog vijeća Grada Čakovca došlo je i do odgoda sjednica općinskog vijeća u čak tri općine. 

Naime, danas 31. siječnja sjednice Općinskog vijeća trebale su se održati u Štrigovi, Svetom Jurju na Bregu i Orehovici, no one su odgođene.

Općine su prvenstveno sazivale sjednice samo zbog te odluke i da sada nisu odgodili sjednice ispalo bi da su izglasali poskupljenje odvoza komunalnog otpada. Istovremeno  Grad Čakovec si je skidanjem te točke ostavio vrijeme za novu rundu pregovora s komunalnim poduzećem o nižoj cijeni.

Obavještavamo Vas da se zbog prolongiranja roka za donošenje Odluke o načinu pružanja javne usluge skupljanja komunalnog otpada te nemogućnosti prisustvovanja sjednici općinskog načelnika i predsjednika Općinskog vijeća odgađa sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Juraj na Bregu, javili su nam iz Općine Sveti Juraj na Bregu.

Vezano uz odgodu sjednice javili su nam se i iz Općine Štrigova: – Obavještavam Vas da se sjednica Općinskog vijeća Općine Štrigova u ponedjeljak 31. siječnja 2022. neće održati. Na prijedlog većinskog vlasnika Čakoma, Grada Čakovca, razmatrat će se mogućnosti novih rješenja koja će biti povoljnija za krajnje korisnike. 

U Orehovici su nam isto potvrdili da je razlog otkazivanja sjednice vezan uz odvoz i cijenu skupljnja komunalnog otpada od strane Čakom-a.

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE