Koji od četiri mušketira će se izboriti za vođenje Međimurske županije u sljedećem mandatu?

Četiri mušketira ulaze u izbornu utrku za međimurskog župana. Matija Posavec, aktualni župan u dva mandata i prije toga zamjenik župana jedna mandat, dobio je u ovom izbornom ciklusu tri izazivača. To su Mario Medved kandidat SDP-a kojega podržava i niz političkih istomišljenika, Goran Gotal kandidat HDZ-a i Dejan Levačić kandidat Domovinskog pokreta. Zbog četiri kandidata od koji će svaki u prvom krugu uzeti svoj dio kolača, izgledni je drugi krug, premda ni iznenađenja već  u prvom krugu nisu isključena.

Matija Posavec udaljio se od klasičnih političkih stranaka, zakoračio je na politički teritorij nezavisnih političara, računajući na to da većina građana u stvarnosti i nije vezana za određene političke stranke. Najviše od svih ima iskustva u neposrednim izborima za župana.

Mario Medved također ima dovoljno iskustva u neposrednom izboru. Dva puta kao zamjenik gradonačelnika izlazio je pred birače kad su ga birali u paketu s gradonačelnikom Čakovca. Poznaje teren jer je i operativno prisutan na posvuda uz svoju omiljeni vatrogasni aktivizam.

Goran Gotal radio je u Županiji i poznaje sustav i ovlasti, a igra na kartu da bi bio dobra poveznica sa središnjom HDZ-ovom vlašću i tako mogao utjecati na  povećanje plaća zaposlenih u Međimurju koje su bolna točka. U predizbornoj kampanji maše tim autom, ali ne znamo da li se iza toga kriju u rukavu i nekakvi investitori koji bi povukli prosjek plaća u Međimurju. Prosjek se može “popraviti” i povećanjem broja zaposlenih u javnom i državnom sektoru gdje su plaće ionako više, nego u realnom sektoru pa ako je u pitanju popravljanje  prosjeka možda je i to Gotalov adut.

Dejan Levačić u politici je stalno negdje prisutan od devedesetih u sporadičnim prilikama i ulogama. Okušava se se i u poduzetništvu, hrabro lansira inovativne parfeme, dokazujući da se zna nametnuti javnosti. Na prvom predstavljanju kazao je da je nezavisni kandidat uz potporu Domovinskog pokreta, ali je na pravovaljanim listama izašao kao kandidat Demokratskog pokreta uz Tina Hrgovića kao zamjenika, poznatog kao organizatora skupa Za normalni život. Sigurno će i oni u tandemu uzeti dio izbornog tijela.

Za Skupštinu Međimurske županije bori se pet lista: Domovinski pokret, HDZ, Nezavisna lista Matije Posavca, Most, SDP s partnerima: HSS-om, HSU-om, MDS-om, Hrvatski laburisti i Reformisti. Hoćemo li dobiti novog župana već u nedjelju ili tek za dva tjedna moramo pričekati rezultate.

Više o kandidatu Goranu Gotalu pročitajte OVDJE.

Više o kandidatu Dejanu Levačiću pročitajte OVDJE.

Više o kandidatu Mariju Medvedu pročitajte OVDJE.

Više o kandidatu Matiji Posavcu pročitajte OVDJE.

 

Ostavi komentar