13.9 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Knjigu Parkovi – spona gradova i prirode možete dobiti na dar na promociji u petak

U petak 20. svibnja predstavljanje knjige Parkovi – spona gradova i prirode s početkom u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja u Čakovcu.

Ulaz na program je slobodan, a svaki posjetitelj će besplatno dobiti svoj primjerak ovog vrijednog djela.

Knjiga će biti predstavljena unutar programa Tjedna zaštite prirode koje organizira Javna ustanova Međimurska priroda od 16. do 22. svibnja.

To je najnovija knjiga nastala u Međimurskoj prirodi – Javnoj ustanovi za zaštitu prirode. Knjiga Parkovi – spona gradova i prirode prva je u izdanju novopokrenute Biblioteke Kockavica koja govori o važnosti urbanih parkova u cjelokupnoj slici prirode.

U sklopu projekta Eco Brigde, urednici knjige mr. sc. Siniša Golub i Petra Somek, prof. angažirali su 14 hrvatskih, dva mađarska i jednog američkog autora koji su u svojim tekstovima s različitih aspekata pisali i problematizirali temu urbanih parkova na 368 stranica tiskanih u koloru. Tiskana je u tisuću primjeraka, a nakladnici su Javna ustanova Međimurska priroda i izdavačka kuća Meridijani.

Zainteresirana javnost pozvana je doći na promociju ovog djela koje govori o dobrobitima urbanih parkova, kako su nastali, kako ih štititi, koji su izazovi njihova upravljanja, uz pojedine dobre primjere iz prakse koji su vezani uz njihovu revitalizaciju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE