Kišne kapi nisu umanjile radost druženja u Kraljevom vrtu

Kraljeve trešnje

Ništa nije moglo umanjiti današnje druženje u Kraljevom vrtu, pa ni sitne kišne kapi. Muzej Međimurja Čakovec kao domaćin tradicionalne manifestacije pod nazivom “Kraljeve trešnje” ovog je lipnja ugostio mališane iz čakovečkog dječjeg vrtića Cipelica te učenike iz OŠ Hodošan. Vrtićarci su izveli nekoliko međimurskih plesova i pjesama, a za današnji nastup u Kraljevom vrtu pripremile su ih tete Suzana Nemet i Marijana Novak.

Učenici hodošanske škole s učiteljicama Katarinom Barić, Andreom Ščapec, Anastazijom Ankom Balent i Mirjanom Štrok pripremili su nekoliko pjesama i recitacija na kajkavskom. Djeci i posjetiteljima Kraljeve vrta prigodne riječi uputili su Maša Hrustek Sobočan, ravnateljica Muzeja Međimurja, Sandra Herman, zamjenica župana, Marijana Novak iz DJ vrtića Cipelica te Ivan Barić, ravnatelj OŠ Hodošan. Svi govornici naglasili su kako su ovakve manifestacije dobrodošle i vrijeme kao spoj promicanja kulture, rodne kuće i ostavštine Ladislava Kralja Međimurca te zavičajne kajkavštine posebice među mlađim generacijama.

Nakon glazbenog programa uslijedilo je ono čemu se djeca ponajviše vesele – druženje pod trešnjom koja je i ove godine obilato rodila. Poput čvoraka, osladila su se slasnim trešnjama.

foto: rr

Ostavi komentar