Kaznene prijave protiv dva nasilnika iz Pribislavca koji su napali policajce

policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik i 23-godišnjak s područja općine Pribislavec počinili kazneno djelo napada na službenu osobu, objavila je PU međimurska.

Kao što su već ranije izvijestili, u srijedu, 17. srpnja oko 19:30, u Pribislavcu, Ulici Miroslava Krleže policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije postupali su po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira, reproduciranjem glazbe. Dolaskom na mjesto dojave čula se glazba koju je putem zvučnika glasno reproducirao 23-godišnjak. Na zakonitu naredbu policijskih službenika da utiša glazbu 23-godišnjak je fizički nasrnuo na policijske službenike, koji su potom uporabili sredstva prisile i svladali ga. Nakon toga na policijske službenike fizički je nasrnuo i maloljetnik, koji je također uz uporabu sredstava prisile, svladan te su obojica uhićeni i privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je 23-godišnjak opisano kazneno djelo i prekršaj počinio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,84 promila, dok se maloljetnik odbio podvrći alkotestiranju.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da su u događaju lakše ozlijeđeni 23-godišnjak i policijski službenik, dok je maloljetnik izričito odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Prema maloljetniku te protiv 23-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, protiv 23-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel) zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, poručili su iz međimurske policije.

Ostavi komentar