Kazališna družina”Pinklec” je odrasla. Slavi trideseti rođendan!

Kazališna družina Pinklec
Mario Jakšić, Davor Dokleja, Tena A. Torjanac, Karolina Horvat, Romano Bogdan, Anica Tomić, Igor Baksa, Iva Matija Bitanga i Bruno Kontrec.

Uprizorenjem dijela nove predstave za djecu Kazališne družine “Pinklec” započela je danas održana press konferencija za medije povodom tridesete obljetnice ove, diljem zemlje, ali i šire poznate kazališne glumačke ekipe.

Romano Bogdan, osnivač i umjetnički ravnatelj KD-a “Pinklec” predstavio je niz programa pripremljenih uz trideset godina kreativog rada “Pinkleca” te podsjetio na dio bogatih kazališnih ostvarenja tijekom tih tri desetljeća:

– U malom Čakovcu dogodile su se velike stvari. Kazališna družina “Pinklec” kazalište je za djecu i mlade koje od 1987. godine djeluje pri Centru za kulturu Čakovec. Kad smo započinjali imali smo plan stvoriti profesionalno kazalište i evo već deset godina i jesmo profesionalno kazalište. Godišnje, trideset posto naših izvedbi ostvarujemo u Čakovcu, a čak sedamdeset posto izvan naše Županije. Svake godine primimo najmanje dvije-tri nagrade, a do profesionalizacije kroz “Pinklece” je prošlo oko sedamedesetak glumaca. Svi su pozvani doći na glavni rođendanski program u subotu, 25. ožujka i upoznati naših trideset godina.

redateljica Anica Tomić
Anica Tomić, redateljica predstave “preko 7 mora preko 7 gora”

Novu “Pinklecovu” predstavu “Preko sedam mora, preko sedam gora” predstavila je redateljica Anica Tomić, a konferenciji je nazočila i scenografkinja i kostimografkinja Iva Matija Bitanga uz “Pinklecovu” glumačku ekipu Mario Jakšić, Davor Dokleja, Tena A. Torjanac, Karolina Horvat, Igor Baksa i Bruno Kontrec.

Izložba, predstava, glumački bend i promocija knjige

Sve će započeti premijerom predstave “Preko sedam mora, preko sedam gora”, autorice Jelene Kovačić, u režiji Anice Tomić, u četvrtak, 23. ožujka. Dan kasnije, u petak, 24. ožujka, u 19 sati bit će druga izvedba. Ulaznice za premijernu predstavu u četvrtak su 70 kuna, a za premijeru u petak, 25 kuna. S “Pinklecima” ćete se moći družiti i u Gradskoj kavani, u petak, 24. ožujka s početkom u 21 sat i glumački bend “Painkillers” i gostovanje Filipa Šovagovića.

U subotu, 25. ožujka, u 19.30 u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec slijedi otvorenje izložbe fotografija Marija Jakšića “Pinkleci sasvim osobno”, a program će se nastavitgi u 20 sati u dvorani besplatnom predstavom “Bremenski svirači” i promocijom knjige Igora Tretinjaka “Fenomen Pinklec, od rituala do igre”.

foto: Zlatko Vrzan

PROGRAM

Četvrtak, 23. ožujka

Centar za kulturu Čakovec

20.00 Kazališna družina “Pinklec” Čakovec

“Preko sedam mora, preko sedam gora” – premijera predstave

 

Petak, 24. ožujka

Centar za kulturu Čakovec

19.00 Kazališna družina “Pinklec” Čakovec

“Preko sedam mora, preko sedam gora”

Gradska kavana Čakovec

21.00 FILIP ŠOVAGOVIĆ i

PAINKILLERS (jazz/blues/punk)

 

Subota, 25. ožujka

Centar za kulturu Čakovec

19.30 Otvorenje izložbe “Pinkleci sasvim osobno”

20.00 “Fenomen Pinklec, od rituala do igre”

KD Pinklec
Press konferencija održana je u dvorani Centra za kulturu Čakovec
KD Pinklec
Detalj iz nove predstave “Preko 7 mora preko 7 gora”
KD Pinklec
Premijeru predstave pogledajte na Tribini ČČ 23. ožujka i/ili dan kasnije, u petak 24. ožujka

Ostavi komentar