KAMO ZA 1. MAJ: Donosimo pregled proslava diljem Međimurja

Iako ovogodišnja proslava Prvog svibnja pada u nezgodni dan (utorak), i ove će se godine održati niz prigodnih okupljanja i druženja građana koje organiziraju gradovi, općine, stranke i udruge. Kao i svake godine na većini njih će se kuhati i dijeliti besplatni grah.

Nadamo se da će poslužiti i vrijeme. Dok pišemo ovaj tekst, prognostičari najavljuju da će biti umjereno toplo, oko 20 Celzijusa, bez padalina. (dz, foto: zv)

 

ČAKOVEC

Tradicionalno druženje i grah podno zidina Starog grada

SDP Grada Čakovca i ove godine u utorak 1. svibnja organizira tradicionalno druženje građana povodom Praznika rada podno zidina Starog grada. Početak je zakazan u 10 sati, a tradicionalno će se podijeliti nekoliko tisuća porcija besplatnog graha. (d)

MURSKO SREDIŠĆE

Besplatni grah i ribice na Zalešću

Grad Mursko Središće u suradnji sa Športsko ribolovnim društvom Mura, Lovačkim društvom Mursko Središće i Društvom žena Mursko Središće organizira proslavu povodom Međunarodnog praznika rada – Prvog svibnja na ŠRC Zalešće s početkom u 11 sati. Lovačko društvo Mursko Središće pripremit će prvomajski grah koji će građani moći besplatno kušati, dok će ŠRD Mura pripremati ribice i osvježavajuća pića po povoljnim cijenama. Za dobru atmosferu pobrinut će se Tamburaški sastav Žice. (BMO)

PRELOG

Prvomajska biciklijada i Mustač bend

Start Prvomajske biciklijade je u centru Preloga, ispred župne crkve, a cilj i druženje na prostoru Sportsko-rekreacijske zone Marina u Prelogu. Na cilju se za sve sudionike manifestacije sprema osvježenje i okrjepa te zabava uz Mustač bend. Predviđena ruta je dužine 25 km: Prelog centar (Sajmišna, Zrinskih) – prometnica  uz derivacijski kanal – Oporovec – Draškovec – Hemuševec (kontrolna točka) – Donji Kraljevec – Čehovec – Prelog (F. Glada, Glavna, Ludbreška) – Otok – rotor – Prelog Marina (cilj). (mk)

NEDELIŠĆE

Budnica i grah kod Lovačkog doma

Kao i do sada, stanovnike Nedelišće na sam Praznik rada probudit će budnica. Druženje uz tradicionalni besplatni grah organizira Općina, i to kod Lovačkog doma u Nedelišću. (vv)

ŠTRIGOVA

Prvomajska budnica kroz tri općine

Povodom Međunarodnog praznika rada Štrigovski budničari organiziraju još jednu Prvomajsku budnicu motorima.

Okupljanje motorista započinje od 4:30 do 5:00 u centru Štrigove kod Zadružnog doma, odakle će se uputili dalje prema Svetom Martinu na Muri i Gornjem Mihaljevcu. Stanke će ovog puta biti u Lapšini, u Svetom Martinu na Muri kod doma HVIDRE-e, u Jurovčaku kod OPG-a Perhoč gdje sve sudionike očekuje besplatni narezak, u Gornjoj Dubravi, u Preseki, a završetak rute je predviđen kod Caffe bara Šajnović u Svetom Urbanu. Tamo sve očekuju prvomajski grah za koji će se skupljati dobrovoljni prilog.

SDP osigurao grah na Mađerkinom bregu

SDP Međimurja i ove godine poziva sve na druženje uz besplatan prvomajski grah na Mađerkinom bregu u Robadju. Druženje će započeti u 13 sati.

Općina Štrigova pobrinula se za popratni program pa će tako sve posjetitelje zabavljati tamburaši iz KUD-a Sveti Jeronim. Poznati međimurski vinari Cmrečnjak i Štampar osigurat će osvježavajuće piće. Dođite na Mađerkin breg i opustite se u prekrasnom pogledu s vidikovca. (sh)

SVETI MARTIN NA MURI

Prvomajski grah kod Doma branitelja

Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, Općina Sveti Martin i Udruga branitelja i ove godine 1. svibnja pripremaju druženje uz tradicionalno prvomajsko jelo – grah. Dođite u 12 sati k Domu branitelja u Svetom Martinu na Muri, ponesite dobru volju i uživajte u druženju uz prvomajske delicije i u dobrom društvu. Grah je besplatan.

Praznik rada iskoristite za opuštenost na svetomartinski način, pa prije ili nakon proslave prošetajte uz Muru i Mlinarsku hižu ili nekim drugim zelenim putovima najsjevernije hrvatske općine. Vidimo se! (sh)

 

Besplatni grah, Dobre vibracije, igre i nagrade u Termama Sveti Martin 

Ispred Puba Potkova u LifeClass Termama Sveti Martin Praznik rada obilježit će brdo odlične zabave, nagrade i besplatni grah, a za odličnu atmosferu pobrinut će se bend Dobre vibracije. Povedite obitelj i prijatelje i zajedno provedite dan na otvorenom.

Da su Međimurci marljivi i radišni, znaju već svi. No, upravo oni koji neprestano rade zaslužuju odmor i mali predah. Savršena prilika za to je već tradicionalna proslava Praznika rada ispred Puba Potkova u sklopu Termi Sveti Martin.

Što vas sve čeka?

Ovaj Praznik rada neka bude dan kad ćete se opustiti, zaboraviti na brige i posvetiti se obitelji i prijateljima. Zato u 11 sati budite ispred Puba Potkova i dođite na već tradicionalni besplatni grah.

Bend Dobre vibracije počinje sa svirkom u 12 sati. Ako ih još uvijek niste imali priliku čuti, dođite i uvjerite se da će vas potaknuti na veselje i zabavne aktivnosti koje su vam pripremile Terme Sveti Martin.

U 12 sati također počinju zabavne igre za najmlađe, ali i one starije koji će se prepustiti djetetu u sebi. Neke od igara su piljenje trupaca, bacanje kamena s ramena, bacanje potkove i 4 u nizu. Za sve pobjednike igara Terme su pripremile i nagrade.

Osim toga, Terme su za klince pripremile i Kids corner s facepaintingom, stoga razveselite svoje najmlađe i zabavite se zajedno. Ne zaboravite da su Terme pet friendly lokacija, zato ne razmišljajte previše trebate li sa sobom povesti i svog četveronožnog prijatelja. Znajte da ste dobrodošli svi – na dvije i na četiri noge.

U slučaju lošeg vremena ili kiše, sve aktivnosti i igre sele se u prostor Puba Potkova. Zato ne brinite o vremenskoj prognozi. Praznik rada Terme će slaviti s vama kao i uvijek.

Napomenimo još da će vas do Puba Potkova sasvim besplatno dovesti turistički vlakić koji kreće iz Lapšine, preko Svetog Martina do LifeClass Termi Sveti Martin. Osim toga, ovom prilikom prikupljat će se i donacije za udrugu Sklonište dobrote iz Čakovca.

Provedite bezbrižan dan s obitelji i prijateljima, dobro se zabavljajte, osvojite nagrade i usput pomozite humanitarcima koji svoje slobodno vrijeme s veseljem provode pomažući onima kojima je pomoć potrebna.

SELNICA

Pješačenje i veteranski susret uz prvomajski grah

Općina Selnica u nedjelju 29. travnja organizira pješačenje od Stare škole prema Plešivici. Nakon toga slijedi zabava uz živu glazbu i dijeljenje besplatnog graha za sve posjetitelje.

Na Međunarodni praznik rada u 15 sati započinje sportski susret veterana na nogometnom igralištu NK Donji Koncovčak. Nakon toga slijedi utakmica skupine U10 ŠN Sveti Marko. Svi posjetitelji moći će kušati grah. (sh)

SVETI JURAJ NA BREGU

Prvomajski grah u Malom Mihaljevcu

Udruge iz Malog Mihaljevca povodom Praznika rada na nogometnom igralištu Mali Mihaljevec organiziraju kuhanje prvomajskog graha koji će se moći kušati nakon 12 sati uz predočenje bonova.

Besplatan grah dijelit će se i u Okruglom Vrhu u nedjelju  29. travnja, s početkom u 12 sati. Udruga žena i mjesni odbor Lopatinec organiziraju druženje kod dječjeg igrališta uz podjelu besplatnog graha u 12 sati.

Jurovski pohod kroz općinu

Općina Sveti Juraj na Bregu i udruga „Sport za sve“ Sveti Juraj na Bregu organiziraju ovog vikenda Jurovski pohod kroz općinu Sveti Juraj na Bregu.

Pješačenje će započeti kod Doma kulture Zasadbreg u subotu 28. travnja u 14 sati, a završetak pohoda predviđa se za 19 sati. Start i cilj pohoda bit će kod Doma kulture Zasadbreg, a proći će se kroz sljedeće dijelove općine: Frkanovec Krče, Lopatinec-Mali Mihaljevec Bedekovićeve grabe, Mali Mihaljevec „Kneja“ – spomenik šumi i Zasadbreg Jugoštinova.

Tijekom pohoda planirana je stanka kod mjesta gdje se održava Forestland. Na cilju će se organizirati zakuska za sve posjetitelje. S obzirom na to da je ruta dugačka oko 10 kilometara, potrebno se primjereno obući i odjenuti. (sh)

DEKANOVEC

Prvomajska budnica uz Limenu glazbu!

Općina Dekanovec povodom Prvog svibnja organizira tradicionalnu budnica koja će dočekati sve mještane uz Limenu glazbu Dekanovec. Fini grah koji će se besplatno dijeliti ispred Općine očekuje sve posjetitelje, a kasnija lokacija za druženje nije formalna.

DONJI KRALJEVEC

Proslave u svim selima općine!

Prvomajska proslava održat će se u Palinovcu u ribičkom domu ŠRD Šaran Palinovec, u Hodošanu uz grah, fileke i roštil te u Svetom Jurju u Trnju. U donjem Kraljevcu proslava će biti 30.travnja u večernjim satima.

STRELEC

Tradicionalni mimohod konjara i druženje kod Matića

Međimurski konjari organiziraju tradicionalni mimohod, a potom slijedi druženje uz jelo i pilo kod Matića u Strelcu. I neke udruge organiziraju proslavu za svoje članove. (vv)

DONJI MIHALJEVEC

Općina Sveta Marija u utorak 1. svibnja organizira biciklijadu u Donjem Mihaljevcu, a nakon toga za sve sudionike i građane druženje uz grah na igralištu Drave. (vv)

DONJA DUBRAVA

Prvomajski grah uz nautičku smotru plovila Fljojsar

Općina Donja Dubrava uz Nautički klub Fljojsar za sve mještane organizira prvomajsku smotru plovila i grah, u nedjelju 29. travnja s početkom u 11 sati, koja će trajati do 16 sati. Omogućena je panoramska vožnja od mosta do mosta, uz standardnu ugostiteljsku ponudu, a tradicionalnu podjelu 300 porcija graha osigurava Općina Donja Dubrava.

DONJI VIDOVEC

Tradicionalna manifestacija “Zrinski kotlić”

Općina Donji Vidovec će uoči Prvog svibnja, u subotu 28. travnja s početkom u 9 sati, organizirati tradicionalni “Zrinski kotlić”. Manifestacija će se održati kod Ribičkog doma, kao i natjecanje udruga Donjeg Vidovca u kuhanju kotlića. Također, za sve mještane će se pripremati besplatno kušanje graha, kao i pečene ribice.

KOTORIBA

Prvomajski grah na Šudergrabi

Općina Kotoriba i ove godine organizira besplatan prvomajski grah za svoje mještane koji će se dijeliti na Šudergrabi, u sklopu ribičkog natjecanja SRD Som Kotoriba. Grah će se pripremati od ranojutarnjih sati, a svi posjetitelji će ga moći kušati od 11 sati.

NOVAKOVEC

Grah Udruge žena Šipek za članove i simpatizere

Udruga žena Šipek Novakovec i ove godine organizira prvomajski grah za sve članove i simpatizere. Kuhanje i pripreme kreću već u jutarnjim satima, dok se grah očekuje oko 12 sati u Društvenom domu Novakovec.

GORIČAN

Budnica, grah i odojak na Šoderici

Program će započeti tradicionalnom budnicom, koja kreće u 6 sati od igrališta NK Trnava, a završit će na Šoderici. Program će se nastaviti kuhanjem i podjelom graha za sve prisutne tijekom prijepodneva, a oko 14 sati pripremit će se odojak. U međuvremenu je predviđeno održavanje natjecanja udruga i političkih stranaka u beli, šahu, stolnom nogometu i pikadu, kao i igre za djecu. (mk)

Ostavi komentar