KAMO ZA PRVI MAJ? Donosimo pregled brojnih proslava diljem Međimurja

prvomajski grah
Ilustracija

Hoćete li roštiljati kod kuće ili možda u svojoj vikendici u prirodi? Ili ste odlučili otići na prvomajsko druženje? I ovu se godinu priprema mnogo proslava diljem naše Županije, a mi ćemo Vam probati olakšati izbor i na jednome mjestu ponuditi najzanimljivija događanja. Proučite ih i izaberite Vama najprivlačnije. Uživajte!

GRAD  ČAKOVEC

SDP Međimurske županije poziva sve građane da 1. svibnja dođu u Čakovec – Jezero starog grada, gdje program počinje od 10 sati i to uz besplatni grah, bogatu ugostiteljsku ponudu i živu svirku sastava „Noćna smjena“.

GRAD MURSKO SREDIŠĆE I ŠRD “MURA”

Prvi svibnja obilježit će se na Športsko-rekreacijskom centru “Zalešće”, s početkom u 11 sati. Grad Mursko Središće za sve će posjetitelje pripremiti besplatan grah. Članovi ŠRD-a “Mura” pak će pripremati ribice. Dođite i uživajte!

GRAD PRELOG I TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PRELOGA

Tradicionalna Prvomajska biciklijada u organizaciji Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga održat će se u ponedjeljak, 1. svibnja. Start će biti ispred crkve sv. Jakoba u Prelogu u 9 sati. Predviđena je ruta u duljini od 27 km, s kontrolnom točkom kod Doma kulture Čukovec, gdje će biti pripremljeno osvježenje za sve sudionike.

Završetak rute bit će kod Sportsko-rekreacijske zone Prelog, kod cafe-bara Marina u Prelogu, uz zajedničko druženje, grah te zabavni program glazbenog benda Oaza.

Prvomajska biciklijada jest rekreativnog karaktera, a svaki sudionik vozi na vlastitu odgovornost. Djeca mogu sudjelovati samo uz pratnju roditelja ili odrasle osobe te uz obavezno nošenje kacige. Pozivaju se svi zainteresirani ljubitelji biciklizma i rekreativci da se uključe u što većem broju te da sudjeluju u ovoj zdravoj i zabavnoj aktivnosti.

OPĆINA STRAHONINEC

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada u Općini Strahoninec započinje u petak, 28. travnja, podizanjem “Mojge” u 16 sati na vatrogasnom poligonu, a idući dan, 29. travnja, održat će se prvomajske igre u kojima će sudjelovati udruge s područja Općine Strahoninec.

OPĆINA SVETA MARIJA

Donji Mihaljevec – 1. svibnja proslavit će se biciklijadom koja kreće ispred NK-a “Drava” u 10 sati, a povratak je u 13 sati na isto mjesto, gdje će se upriličiti druženje uz grah za sve sudionike biciklijade.

U slučaju lošeg vremena biciklijada se neće održati, ali će se druženje uz grah svakako održati.

Sveta Marija – HSS već tradicionalno kuha grah za sve mještane Općine Sveta Marija. Druženje će se održati na tržnici s početkom u 16 sati.

OPĆINA KOTORIBA

Općina Kotoriba osigurala je za sve mještane besplatan grah koji će se dijeliti na šodergrabi kod ribičkog doma SRD-a “Som”, a u okviru društvenog natjecanja u sportskom ribolovu. Grah će se moći dobiti već od 10 sati.

OPĆINA VRATIŠINEC

Savjet mladih Općine Vratišinec organizira budnicu po naseljima Općine s početkom u 5 sati.

 OPĆINA SELNICA

U Donjem Koncovčaku turnir u streljaštvu i nogometni susret veterana.

 OPĆINA MALA SUBOTICA

Općina Mala Subotica poziva sve građane na druženje uz besplatan grah na sljedećim lokacijama:

Mala Subotica – kod igrališta Nk „Spartak“ , u ponedjeljak, 1.5.  od 11,30 sati nadalje

Sveti Križ – iza Društvenog doma, u ponedjeljak, 1.5. od 11 sati nadalje

Držimurec i Strelec – kod igrališta NK „Omladinac“, u nedjelju, 30.4. poslije nogometne utakmice, oko 18 sati

Palovec – prostor SRD „Linjak“, u ponedjeljak, od 11 sati nadalje

Piškorovec – središte mjesta, u ponedjeljak, od 11 sati nadalje

STRELEC – DRŽIMUREC – Tradicionalno međunarodno konjičko druženje

“Međimurski konjari” pozivaju sve zainteresirane, ljubitelje konja i ljude dobre volje na tradicionalno međunarodno konjičko druženje povodom Praznika rada. Domaćini, Jadranka i Vladimir Matić, najavljuju raznolik program. Sve započinje u 9 sati uz doček gostiju. Ručak će biti od 11 do 12 sati, potom do 13 sati slijedi priprema za mimohod. Centralni događaj, mimohod, održat će se od 13 do 16 sati. Od 17 sati slijedi večera uz glazbu do ranih jutarnjih sati. Dođite i uživajte na konjičkom i prvomajskom druženju.

 OPĆINA GORIČAN

Regija Mura – Europska grupacija za teritorijalnu suradnju s ograničenom odgovornošću srdačno Vas poziva na početnu konferenciju projekta “Two Rivers one Goal” (212-0004), koja će se održati u ponedjeljak, 1. svibnja, u 11 sati na ribnjaku u centru Goričana (adresa: Radnička ulica b.b., Goričan).

Projekt je vrijednosti 6,4 milijuna kuna, a dolazak su ovaj vikend potvrdili iz Mađarske – državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Peter Cseresnyes i voditelj zajedničkog tajništva Interreg Mađarska – Hrvatska, dr. Marton Szucs. Prijedlog dnevnog reda:

  1.     10.30 – 11.00 doček gostiju
  2.     11.00 – 11.10 uvodni govor predsjednika EGTS-a Mura regija – Mario Moharić i potpredsjenik Ištvan Tišljer
  3.     11.10 – 11.20 govor voditelja ZT Interreg Mađarska – Hrvatska – dr. Marton Szucs
  4.     11.20 – 11.30 govor državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva Mađarske – Peter Cseresnyes
  5.     11.30 – 11.40 govor predstavnika RH.

Pozvani su ministar vanjskih poslova Davor Štir i ministrica MRRFEU-a Gabrijela Žalac, očitovanje o dolasku još se čeka.

 OPĆINA NEDELIŠĆE

U Općini Nedelišće održat će se proslava povodom Međunarodnog praznika rada. Počet će budnicom u 6 sati koja će se kretati sljedećom trasom: Nedelišće-Pušćine-Gornji Kuršanec-Pušćine-Nedelišće-Gornji Hrašćan-Trnovec-Parag-Trnovec-Macinec-Črečan-Pretetinec-Slakovec-Dunjkovec-Lovački dom u Nedelišću, gdje će se i održati centralna proslava od 10 sati.

Praznik rada u Nedelišću već po tradiciji započinje budnicom koju po svim naseljima Općine predvodi Puhački orkestar Općine Nedelišće. Nakon buđenja druženje se nastavlja u Lovačkom domu u Nedelišću. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu i uživaju u programu KUU-a “Seljačka sloga” i Mažoretkinja Nedelišća, a vrijedni domaćini pripremaju tisuću porcija besplatnog graha. Osim spomenutih izvođača prisutne će zabavljati i bend Duo Global.

OPĆINA SVETI MARTIN NA MURI

Kod ŠRD-a “Čikov” u Žabniku Udruga branitelja sa ŠRD “Čikov”, Općinom i TZ-om Sveti Martin Kna Muri dijeli besplatan prvomajski grah od 10 sati.

OPĆINA DEKANOVEC

Budnica u 6, tijekom dana iza 10 sati druženje na Muri pri “Jaki glavi”, uz besplatan grah.

OPĆINA DONJA DUBRAVA

Nautički klub u suradnji s Općinom povodom 1. svibnja priprema tradicionalnu smotru plovila na Dravi kod Fljosa, s početkom u 10 sati, a oko 13 sati bit će besplatna podjela graha. U ponudi su i besplatne panoramske vožnje čamcem.

OPĆINA GORNJI MIHALJEVEC

Budnica s motorima koji imaju skinute auspuhe kreće u 6.30 i ide kroz Sloveniju, Štrigovu te Sv. Martin (ujutro bude ispred bivšeg Beteksa).

 OPĆINA SVETI JURAJ NA BREGU

U Okruglom Vrhu u nedjelju kuhanje graha kod Društvenog doma, a 1. svibnja u Malom Mihaljevcu udruge zajedno kuhaju grah.

 OPĆINA ŠTRIGOVA

U nedjelju se na sportskoj građevini uz nogometno igralište slavi završetak radova i 1. svibnja uz okupljanje ljudi. Za djecu je napravljeno novo dječje igralište, kuha se 300-tinjak porcija bograča, roštilj, a od 14 sati do 1. svibnja slijedi zabava uz Noćnu smjenu.

Premijera filma HRT-a “Upoznajmo Hrvatsku – reportaža o Štrigovi”. Prvi svibnja od 5 ujutro započinje budnicom Općinom Štrigova, oko 150 motora koji imaju skinute auspuhe vozit će ulicama i buditi mještane. Danju se preporučuju šetnje na Mađerkin breg, da se malo odmori od okupljanja dan ranije, uz pečeni jeger.

Ostavi komentar