Kako da preuređenje stare kuće ne košta previše živaca i novaca?

Obitelj Turk iz Belice ispričala nam je svoja iskustva s rekonstrukcijom stare kuće

U novom broju Međimurskih novina istražili smo na što je važno obratiti pažnju kod rekonstrukcije starih kuća koje sve češće kupuju mlade obitelji.

Razgovarali smo s direktorom tvrtke DOMinvest iz Preloga Sašom Perkom, mag. ing. aedif., koji nam odgovorio na sljedeća pitanja:

-Prije nego što se uopće krene u rekonstrukciju stare kuće što bi se prvo moralo provjeriti, odnosno na što se treba usmjeriti pažnja i zašto?

-Zbog kakvih oštećenja i do koje godine starosti se ne preporučuje ići u rekonstrukciju kuće?

-Koji su to problemi koji se najčešće javljaju kod rekonstrukcije starih kuća i kako ih riješiti?

-Kako izaći na kraj s vlagom koja je česta kod starih kuća?

-Ako se ide u dogradnju kuće, koji su nam onda sve papiri potrebni?

Svoje iskustvo rekonstrukcije stare kuće s nama je podijelila obitelj Turk iz Belice. Ispričali su nam s kakvim su se sve problemima susreli tijekom adaptacije kuće i na što bi svatko tko kreće u taj proces trebao pripaziti.

U temi broja razgovarali smo i sa Željko Tomašićem iz Udruge potrošač i odvjetnicom Ines Mošmondor koji su nam pojasnili kako se građani mogu osigurati u slučajevima građevinskih radova. Zna se dogoditi da građani unaprijed daju novac za radove pa se onda ti radovi uopće ne izvedu ili se jako loše izvedu te ostanu time zakinuti.  U razgovoru su nam pojasnili što je potrebno učiniti da se to ne dogodi i zakompliciraju stvari.

Sve to pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 30. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

 

Ostavi komentar