Kadetkinje KOP-a Čakovec nastupale na državnoj završnici u Splitu

Kadetsko Prvenstvo Hrvatske koje je ugostio Split od 1. do 4. srpnja i na kojem su nastupali najbolji kadetski parovi i klubovi iz zemlje nije bilo moguće zamisliti i bez nastupa članica Kluba odbojke na pijesku Čakovec.

Na rasporedu je prvo bilo pojedinačno natjecanje, u kojem je nastupilo 24 para. Dva naša para borila su se za plasman među najbolje, Iva Hranilović i Klara Škvorc te  Laura Frančić i Azra Jelenić.  Laura i Azra odigrale su tri susreta i uz jednu pobjedu i dva poraza zauzele plasman od 14 do 18 mjesta.

U klupskom  dijelu natjecanju vidjelo se da KOP Čakovec će imati veliki izazov u borbi za medalje. Grupu B  sačinjavalo je, realno tri najbolja kluba u Hrvatskoj, KOP Žnjan, KOP Retfala, i KOP Čakovec, uz nešto slabiji KOP Ferivi Višnjevac. Domaćin KOP Žnjan osigurao je prolaz u polufinale s maksimalnim učinkom, a u borba za drugo mjesto KOPu Čakovec konkurenciju je pravio KOP Retfale iz Osijeka. U ključnom, međusobnom dvoboju Čakovčanki i Osječanki odigrano je maksimalnih šest setova. Prvi set se odvijao kao iz najljepših snova za naše djevojke. Klare Škvorc čak pet puta je servirala as, a uz punu asistenciju Ive Hranilović Osječanke ostaju na samo 13 poena. U drugom setu neobjašnjiv pad na servisima kod naših i velika je neizvjesnost do kraja seta. Nažalost završnica je na strani protivnica koje dobivaju set s minimalnih 21:19. Nakon tog djevojkama trenera Vabeca ponestaje koncentracije i u još jednoj neizvjesnoj borbi gube treći set, a time i meč.

Laura Frančić i Azra Jelenić su tako odlučivale u svom dvoboju tko će ići u polufinale. Vodile su potpuno neizvjesnu borba, punu uzbudljivih obrata, ali nisu uspjele. Rezultat prva dva seta sve govori, 22:20, 20:22 za Osječanke. U zadnjem susretu sigurna pobjeda protiv KOP Ferivi Višnjevac, ali to je bilo premalo za plasman u polufinale.

Ostavi komentar