Kad će brzi vlak do Zagreba, tko upravlja bolnicom i ocjena poslovanje Županije u fokusu vijećnika

Prometna povezanost, status bolnice, uspjeh Međimurje-plina i revizijski nalaz poslovanja Međimurske županije iz 2022. godine bili su u fokusu pažnje županijskih vijećnika.

Željko Pavlic, vijećnik MDS-a, ne odustaje od svojih pitanja o prometnoj povezanosti Međimurja prema Zagrebu. Pitao je što je s obnovom željezničke pruge od Kotoribe prema Zagrebu i zatražio pisani odgovor od HŽ infrastrukture, posredstvom Županije.

Odgovor župana Pavlicu zasigurno će razveseliti one koji zbog posla ili iz drugih razloga nestrpljivo iščekuju brzu vezu sa Zagrebom.

Kazao je da je HŽ infrastruktura raspisala natječaj za odabir izvođača na rekonstrukciji spomenute pruge kako bi ju modernizirala i omogućila vožnju vlakovima uz brzinu od 120 kilometara na sat, čime bi za jedan sat stigli u Zagreb. Istodobno su naručeni i brzi vlakovi, njih 9, pa će jedan ili dva biti usmjereni na prometovanje i ovom prugom, kazao je župan. Tako se puževim korakom približava čas kada ćemo moći za sat vremena vlakom do Zagreba.

Cijelu raspravu koja se vodila na Županijskoj skupštini možete pročitati u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 21. lipnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE