Juniorke Čakovcu 4. na prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku

kop čakovec

Minulog vikenda Đakovo je bio je domaćin klupskog PH za juniore, na kojem je, između ostalih, nastupila i ženska ekipa KOP-a Čakovec pod vodstvom trenera Ivana Vabeca.

Čakovčanke su plasman u polufinale tražile u grupi A gdje im je prvi protivnik bio KOP Siget.

Ema Frančić i Mirjam Varga tijesno su izgubile od para Čuček / Vuk. Drugi par Iva Hranilović / Klara Škvorc uvjerljive su protiv Vukov /Štefić, te time uknjižile prvi bod. U drugom susretu Čakovčanke igraju u istom sastavu protiv domaćina KOP Đakova. Pobjeda naših nije ni u jednom trenutku dolazila u pitanje pa su sigurnom i atraktivnom igrom osvojena sva četiri seta i upisana 2 boda.

Prepreka za ulazak u polufinale je osvajač prošlogodišnjeg prvenstva KOP Žnjan iz Splita. Igračicama Ivana Vabeca jedan osvojen set garantira prolaz u polufinale jer je KOP Siget izgubio od Splićanki 0:2. Vabec je pripremio malo taktičko iznenađenje i prvo  na teren poslao Mirjam Varga i Klara Škvorc protiv Burilović/Rašić. Naše igraju hrabro, pružaju solidan otpor Splićankama, ali gube oba seta.

Odluka pada u posljednjem susretu u kojem Ema Frančić i Iva Hranilovfić igraju protiv para Čubelić /Tabak. U borbi za svaki poen, Ema i Iva osvajaju prvi, a kasnije i drugi set.  Poredak u grupi je KOP Žnjan 5 boda, KOP Čakovec 4 boda, KOP Siget 3 boda i KOP Đakovo bez bodova.

U nedjelju su na rasporedu polufinala, a KOP Čakovec ima na drugoj strani mreže KOP Banjole iz Pule. Ema Frančić i Mirjam Varga otvaraju susret protiv Mrkić / Šverko. Naše nikako da uhvate svoj ritam igre i lako gube oba seta. U drugom susretu Iva Hranilović i Klara Škvorc pružaju svoju najbolju partiju na turniru i osvajaju oba seta te rezultat je 1:1. I sada tu do izražaja dolaze nijanse koje su prevagnule na stranu sastava iz Istre.

Zbrajaju se poeni i u finale idu Puljanke koje imaju 6 poena više dok našima ostaje borba za treće mjesto. U srazu za broncu na Prvenstvu Hrvatske protivnice su igračice KOP Retfala iz Osijeka. Dvoboj se igra istovremeno na dva terena uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji. Ema Frančić i Mirjam Varga uspješnije su i ostvaruju pobjedu od 2:0 protiv para Tiasa/Weinand.

Na drugom terenu Iva Hranilović i Klara Škvorc protiv Dugančić / Rajndl nikako ne uspiju doći na nivo svoje igre te zbog pada  koncentracija gube oba seta. I opet se ponavlja priča o zbrajanju poena i opet čakovečki sastav ostaje kraćih rukava. Bronca ide u Osijek, a KOP Čakovec se mora zadovoljiti četvrtim mjestom.

Ostavi komentar