Jubilarni 25. lov na Zlatni smrčak

Danas se u dvorani MESAP-a u Nedelišću održava jubilarna 25. Smrčkijada i lov na zlatni smrčak.

Smrčkijada je već dugi niz godina omiljeni događaj ljubitelja gljiva i gastronoma, a ove godine u programu je predviđeno još više uzbuđenja i zabave.

Važno je spomenuti kako je Smrčkijada u Nedelišću zasigurno među prvima, ako ne i prva takva manifestacija u Hrvatskoj, a najveći smrčak pronađen u međimurju do sada imao je više od 450 grama.

Predsjednik Smrčka Marijan Sabolić posebno istaknuo i apelirao na svijest gljivara da ne diraju male gljive kako bi se stigle razmnožiti.

Posjetitelji imaju priliku uživati u bogatom programu koji uključuje degustaciju tradicionalnih jela s gljivama, predavanja o gljivama, te natjecanja u pripremi najukusnijih gljivarskih delicija.

Organizatori međunarodnog događaja, Gljivarsko društvo Smrčak Čakovec, pripremili su zanimljiv program koji je privukao više od 400 gostiju iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije.

Nakon doručka i pozdrava gljivari su se organizirano otputili u razne dijelove Međimurja i upustili se u potragu za smrčcima. Iako su predviđanja bila slaba u popodnevnim satima kada su se sve ekipa okupile ponovo na MESAP-u komisiji koju su činili Đurđica Božić i Dragutin Korpar predani su pronađeni smrčci na ocjenjivanje.

Uvjerljivo prvo mjesto osvojila je udruga Zagorski vrganj iz Zaboka sa smrčkom od 62 gr., drugo mjesto osvojila je udruga Krasnica iz Krapine sa smrčkom od 15 gr. i treće mjesto osvojila je udruga Amanita Zelina sa smrčkom od 13 gr..

Galeriju pogledajte ovdje (ZLATNI SMRČAK)

Foto: Mario Golenko

Lov na zlatni smrčak

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE