Josip Grivec, predsjednik Stožera potvrdio: Koronavirusom zaražena mlađa osoba zbog čega je 12 osoba u samoizolaciji

Josip Grivec
Josip Grivec, načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije prošle subote objavio je zadnji slučaj zaraze.

Josip Grivec, načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije potvrdio je povratak koronavirusa i u naš kraj te prvi slučaj zaraze nakon dužeg vremena u Međimurskoj županiji.

– Radi se o mlađoj osobi čija je zaraza potvrđena u nedjelju. U samoizolaciju je stavljeno 12 osoba, od čega 6 djelatnika u zdravstvu i 6 kontakata zaražene osobe, kazao je župan Matija Posavec.

Marina Payer Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije kazala je da se sa sigurnošću ne može reći gdje je spomenuta mlađa osoba zaražena.

Sada smo ušli u drugu fazu, rekao je ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak. U kratkom kontaktu sa zaraženom osobom bili su jedan liječnik, spremačica i 4 medicinske sestre odnosno tehničari, premda zaštićeni, sada su u samoizolaciji.

Kazao je da u stigli novi naputci i za sada u našoj bolnici nisu zabranjeni posjeti, ali se odvijaju uz određena ograničenja, evidenciju ulazaka i mjerenje temperature termovizijskom kamerom.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije će predložiti mjerenje temperature na granici, pri ulazu u Hrvatsku, a župan Matija Posavec i sam u kampanji za parlamentarne izbore apelirao je da se svi kandidati suzdržavaju kampanje koja uključuje bliske kontakte, čega će se i on pridržavati.

Ostavi komentar