Jeden grunt u Donjem Mihaljevcu

jeden grunt
Pir i proizvodi od pira bili su temelj novog druženja

Marljivi i kreativni OPG-ovci, HOLERA d.o.o., OPG Hunjadi Dean, OPG Dominić, Udruga Nektar, OPG Mustač i OPG Jasminka Zadravec, po drugi put ove godine, organizirali su svoju manifestaciju Jeden grunt. Ovoga puta, domaćin je bio OPG Hunjadi koji je dobronamjernike ugostio u svom voćnjaku.

Kao i do sada, na jednom mjestu (gruntu) mogli su se vidjeti tradicionalni običaji, okusiti i kupiti vrhunski domaći proizvodi domaćih kao što su bučino ulje, prirodni sok od jabuke, domaći med, kozji sir, proizvode od aronije, domaći kruh, a ujedno u sklopu sajma možete isprobati i naučiti na koje sve načine se mogu svi ti kvalitetni domaći proizvodi koristiti.

S obzirom na tradiciju obitelji Hunjadi, u prvi je plan izbio pir i proizvodi od pirova brašna. Shodno tome, pekao se pirov kruh, nudila se pita od jabuka sa pirovim brašnom te žličnjaki sa kosanom masti.

Za najmlađe tu je bio šator, staza zdravlja ali i jedinstvena igraonica pod nazivom Pomazi meee na kojoj su se djeca mogla igrati s kozama i kozlićima.

Na sajmu su sudjelovali i Lepi dečki Brewery sa svojim odličnim međimurskim pivama.

Ostavi komentar