Jedan pijan pucao iz puške, a drugi vrijeđao policajku!

Uhićen je muškarac koji je pucao iz oružja te muškarac koji je vrijeđao policiju

U nedjelju, 25. srpnja 2021. godine u 13:30 sati u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec, postupajući po dojavi da muškarac puca iz puške, su u dvorištu uočili vozilo čakovečkih registarskih oznaka te u blizini automatsku pušku marke “Crvena zastava” s pripadajućim spremnikom i 31 komada streljiva call. 7,62×39 mm, kao i 23 komada čahura istoga kalibra, izvijestila je PU međimurska. 

Od 39-godišnjaka s područja grada Čakovca pod utjecajem alkohola u količini od  1,64 grama po kilogramu, koji je zatečen u neposrednoj blizini je uz potvrdu oduzeta puška, streljivo i čahure te je potom uhićen.

Tijekom postupanja, 37-godišnjak s područja grada Čakovca pod utjecajem alkohola u količini od 1,43 grama po kilogramu je na ulici, vrijeđao i omalovažavao policijsku službenicu te je uhićen uz uporabu sredstva prisile.

Kriminalistička istraživanja vezano za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari su u tijeku, dok će se protiv 37-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ostavi komentar