Jedan od glavnih motiva dolazaka u Međimurje je sudjelovanje u turističkim manifestacijama i događanjima 

Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije

Turistička zajednica Međimurske županije predstavila je Javni poziv za dodjelu potpora turističkim događanjima u 2022. godini uz podršku Međimurske županije. Ukupna sredstva koja će biti na raspolaganju iznose 250.000 kuna.
– Ovom pozivom želimo podići kvalitetu sadržaja naših događanja, zato  što  se čak 23 posto naših gostiju, prema istraživanju Instituta za turizam iz 2019. godine, izjasnilo da je jedan od glavnih motiva dolazaka u Međimurje sudjelovanje u turističkim manifestacijama i raznim događanjima.

To govori da su naši gosti više sudionici, a manje posjetitelji, kazao je Rudi Grula, direktor TZ Međimurske županije. Zato nam je želja da naše manifestacije generiraju i turistička noćenja. Na na taj način smo ove godine kreirali i uvjete javnog poziva za dodjelu potpora turističkim događanjima.

Natječaj je otvoren mjesec dana, ali se mogu dobiti potpore i za događaje koji su već održani ove godine.

Novitet u javnom pozivu su kriteriji za bodovanje manifestacija. Najveći naglasak je na ostvarivanju noćenja. Svako noćenje donosi jedan bod. Tako da svaki prijvitlej odmah može izračunati broj ostvarenih bodova.

Bodove donosi i vrijednost oglašavanja koje su u to uložili sami organizatori. Na svakih 5000 kuna uloženih u promociju manifestacije, dobiva se 100 bodova. Jednako tako dobivaju se i bodovi za PR objave i besplatne članke o manifestacijama. Vrednuje se i rang događanja. Globalni događaji koji se prenose na međunarodnoj razini  donose više bodova. Ocjenjuje se i turističnost samih događaja, u prijevodu, da li je sadržaj usmjeren tako da posjetitelje potiče na višednevni boravak u Međimurju.

Sredstva će se dijeliti ovim natječajem, ovisno o značaju projekta prema bodovanju, a donja granica potpore je oko 10.000 kuna. Do sada je potpore ostvarivalo između 25 do 30 manifestacija godišnje.  Konferenciji za novinare u Međimurskoj palači turizma bili su nazočni i župan Matija Posavec i pročelnik Darko Radanović.

Ostavi komentar