Je li moguće da se piroman krije u vatrogasnim redovima?

požar Hodošan štagalj8
Tko to pali i žari Hodošanom, pitaju se vatrogasci

Stanovnici Hodošana već su se nažalost privikli na miris paljevine, dima te sirene koje uzbunjuju vatrogasce koji su i dalje taoci nepoznate osobe ili osoba koja od ljeta doslovno pali i žari naseljem.

Sa strništa i groblja, svoje djelovanje sada nastavlja u samom Hodošanu gdje je u noći sa subote na nedjelju zapalio štagalj Josipa Kerovca u ulici Braće Radić.

Do sada se ovaj slučaj desetaka podmetnutih požara nije ozbiljno istraživao jer su se događali izvan naselja, iako je nekoliko njih znatno narušilo dostojanstven izgled groblja, ali sada je svima prekipjelo. Posebice vatrogascima koje piroman izluđuje već nekoliko mjeseci.

Naime, kao što pisali ovaj požar izbio je oko 3 sata u noći a vatra je zahvatila štagalj koji je bio vezan na zidani gospodarski objekt, dok se u nastavku nalazi kuća. Do dolaska vatrogasaca, štagalj je u potpunosti izgorio a vatra se već proširila na krovište zidanog gospodarskog objekta. Srećom, vatrogasci su uspjeli spriječiti daljnje širenje požara.

– Prije tjedan dana bili smo tu i štagalj je bio malo nagoreni. Daske i jedna greda bili su zgoreni. Kad sam to vidla rekla sam kako će se piroman vratiti i ponovno vužgati, rekla nam je Slava Blagus, sestra Josipa Kerovca koja živi preko puta i koja je alarmirala vatrogasce.

Naravno, strah se uvukao u mještane i svi se pitaju tko je slijedeći i čiji će objekt gorjeti idućeg vikenda. Poznato je kako piroman “djeluje” samo u dane vikenda. Najgore je što nitko ništa ne zna, nitko nikoga nije vidio, policija tapka na mjestu iako traju intenzivne radnje na otkrivanju počinitelja.

U takvim uvjetima kada su u strahu velike oči i svi su sumnjivi, nitko više nikome ne vjeruje, povezuje se moguće i nemoguće, počele su se javljati teorije zavjere, svatko za sebe razvija priče i scenarije temeljene na načinu i mjestu potpale, brzini intervencije, dojavi požara, vatrogascima koji dolaze ili ne dolaze na intervenciju.

Shodno tome, jedna od teorija je i da požare podmeće vatrogasac. Više o tome pročitajte u tiskanom izdanju naših novina

Ostavi komentar