Jazz u vinogradu: Spoj odlične glazbe, hrane i vina oduševio posjetitelje!

Jazz u vinogradu, Međunarodni jazz festival, zbog promjenjivog vremena održan je u novom Domu kulture u Štrigovi.

Na drugom danu festivala nastupili su DJ William Collins, jazz vocal quartet Vox Arsana iz Slovenije, te DJ Pepi Jogarde.

Vox Arsana smatra se vodećim vokalnim jazz kvartetom u Sloveniji i u regiji. Njihova eksplozivnost zahvaća moderni swing, začinjen bogatim harmonijama i virtuoznim jazz ritmovima.Vox Arsana nastupala je na važnim festivalima u Sloveniji, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji i SAD-u (Ohio, New York). Redovito surađuju s renomiranim slovenskim i stranim glazbenicima te su redoviti gosti raznih velikih bendova – BB RTV Slovenija, BB HRT, BB DOM i Totega BB Maribor.Od 2013. rade pod mentorstvom NEW YORK VOICES (dvostruki dobitnici nagrade , SAD) i pojavljuju se u domaćim i stranim radijskim i televizijskim emisijama.

Osim odlične glazbe, posjetitelji su mogli gušttai u odličnim vinima obitelji Štampar, dok je za gastro ponudu zadužen poznati međimurski chef Marko Palfi, čiji twist tradicionalne hrane u modernom ruhu oduševljava svačija nepca. Za ovu prigodu pripremili su međi burger od peciva, juneće pljeskavice, karameliziranog luka s mesom s tiblice, kremom od sira i vrhnja te paradajzom. Posebno ukusna je bila štrudla od kotlovine koje se sastojala od trganog svinjskog vrata s povrćem i vinom zamotanog u vučeno tijesto s kremom od pečenog krumpira i umakom od hrena i kopra. U ponudi su još bili picek i krumpir salata, kroketi od prosa i tikvica, prženi krumpir te za sladokusce međimurska gibanica.

Cijelu FOTOGALERIJU pogledajte OVDJE.

Trećeg dana, nedjelja 29. kolovoza, na Mađerkinom bregu očekuje vas jazz brunch sa chefom Markom Palfijem i specijalnim gostom. Od 13 sati nastupa DJ Jazzozo.

Glavni program nastavlja se u Domu kulture u Štrigovi gdje nastupa live Jazz Ratko Zjača ZZ quartet sa specijalnim gostom Simoneom Zanchinijem.

Raznolika glazbena pozadina, koja uključuje jazz, modernu klasiku, svjetsku glazbu i slobodnu improvizaciju. Njihova glazba briše granice između notne glazbe i slobodne improvizacije; jedinstveni zvučni pejzaži koji su rezultirali temelje se na povijesti, istodobno se krečući granicama moderne improvizirane glazbe. 2016 quartet je dobio nagradu za najbolji jazz album u Italiji, a Simone i Ratko su nedavno dobili dvije posebne nagrade: Simone Zanchini primio je nagradu ambasadora svjetske harmonike iz grada harmonike, Castelfidara. Ratko Zjaca primio je nagradu za postignuća, autorstvo i umjetničko stvaralaštvo u jazz glazbi od Hrvatskog društva skladatelja.

Foto: Sanja Heric

 

Ostavi komentar