Izložba UrboArhitektura 20+20 zatvorena sjajnom koncertnom pričom

naslovnica

Dvadesetogodišnji rezime arhitektonskog i urbanističkog stvaralaštva dvoje čakovečkih arhitekata Bojana Perhoča i Vesne Makovec u izložbenoj formi nazvanoj UrboArhitektura 20+20 trajao je mjesec dana, u dva prostora te kroz nekoliko događaja.

Rijetkost je da se u izložbu uloži toliko srčanosti i energije, ali samo već jedan uvid u brojnost radova koji su zaživjeli proteklih dvadeset godina u stambenim, gospodarskim, sportskim i drugim zonama Čakovca, Međimurja te drugih krajeva, odaje razlog višeslojnog predstavljanja. Sve je krenulo otvorenjem izložbe u Centru za kulturu Čakovec da bi se sama izložba s kolažnim pregledom ostvarenja tvrtke Urbia preselila u prostor zgrade Scheier s dodatnim koncertnim i edukativnim sadržajima.

Tako su na drugom otvaranju izložbe u Šajerici sjajan koncert održali arhitekt Igor Perhoč uz pomno odabranu ekipu glazbenih talenata koju su činili Adrijano Valpatić (gitara), Emil Kranjčić (udaraljke) i Josipa Mrla (klavir).

Uslijedilo je druženje uz dvojicu predavača, Milivoja Kuhara na temu „Fotografija u arhitekturi“ i Ivana Goričanca “Suvremena arhitektura vinskih podruma i vinska kultura”. Završnica zatvaranja izložbe uslijedila je ove subote uz ponovo odličan koncert.

Gostovali su gitaristički dvojac Branimir Novak i Nenad Srpak, pijanist Mladen Magdalenić i vokalistica Tamara Korunek. Bio je to ugodan niz umjetnički oblikovanih i promišljenih sadržaja koji su obogatili kulturnu i koncertnu čakovečku scenu u proteklih mjesec dana.

foto: rr

 

 

Ostavi komentar