Izložba povodom Dana žena u Goričanu – Kaj se da napraviti od ljuščija

Dan žena Goričan
Izložba predmeta od luščija za Dan žena u Goričanu

U Domu kulture Goričan povodom Dana žena udruga Sport za sve Goričan priredila izložbu Kaj se moremo naprajti od ljuščija.

Za poklone sumještankama pobrinula se općina Goričan, cvijećem i dječji vrtić Ružica prekrasnim unikatnim poklončićima. Rukotvorine od ljuščija izložile su umirovljenice Nedelišča I Puščina na čelu sa predsjednikom Ljudevitom Bošćakom koji je naglasio da su rijetka udruga Međimurja koja njeguje i čuva od zaborava pletenje cekera i predmeta od ljuščija. U ime domačina Đurđica Smolek izložila je svoje unikatne cekere, nažalost jedna od rijetkih koja u Goričanu plete cekere.

Posjetiteljice su oduševile minijature Josipa Farkaša, vaze od ukrasnog papira Verice Gudlin, učenički radovi od prirodnih materijala osnovne škole Goričan,svoju baštinu izložio je KUD Goričan, Zagrepčanka rodom iz Goričana Nada Lisac iznenadila je žene svojim kremama i labelom od prirodnih materijala.

Josip Grivec, zamjenik župana nazočnima je poručio: – Čestitam i zahvaljujem vam što njegujete i promovirate našu baštinu i naše korijene ovim predivnim rukotvorinama. Župnik vlč. Josip Drvoderić istaknuo je ruke kao vrijednom alatu te odrecitirao pjesmu o težačkim rukama. Izložbu je proglasio otvorenom načelnik općine Goričan Mario Moharić.

U zabavno-kulturnom programu predstavila se mlada, darovita trinaesto- godišnja Julia Matić, uz svirku na gitari, Međimurska muzička legenda Mario Mustač emotivno, od srca premijerno je izveo svoju novu pjesmu posvećenu majci. “Curice” KUD-a Goričan svojim Međimurskim pjesmama izmamile su suze mnogim posjetiteljima.

Mladi jedanaesto- godišnji umjetnik Leon Strahija predao je svoju sliku u znak zahvale organizatora predstavnici umirovljenika Nedelišča Ani Srnec.  Program otvorenja izložbe nadahnuti je vodio Zvonimir Lepoglavec.

Ostavi komentar