Najbolji su Tijana Korent, Alan Perko, rukometašice Zrinskog i odbojkaši Međimurje Centrometala

Svečanost proglašenja najboljih sportaša, sportskih ekipa i momčadi Međimuja za 2019. godinu održna je ovog petka, 28.veljače u čakovečkom Hotelu Park. Tom je prigodom za najboljeg sporatša Međimurja proglašen Alan Perko, član Športskog ribolovnog društva Tvornica stočne hrane ČakovecOsvajač prvog mjesta na Svjetskom prvenstvu u sportskom ribolovu održanom u Novom sadu. Reprezentativac Hrvatske i sportaš II kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najbolja sportašica u minuloj godini bila je Tijana Korent, članica Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec, koja je osvojila drugo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa u preskoku. Drugo mjesto na Svjetskim kupovima u Guimaressu i Mersinu te peto mjesto na Svjetskom kupu u Osijeku u preskoku. Pojedinačna prvakinja Hrvatske u preskoku. Sportašica II. kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najbolja sportska ekipa su rukometašice ŽRK Zrinski Čakovec, dok je za najbolju momčad izabran OK Međimurje Centrometal Črečan. Takvu su odluku glasovanjem donijeli članovi Izvršnog odbora Zajednice i članovi Udruge sportskih novinara. Sportski novinari odlučili su i o nagradi za fair play potez u 2019.godini koja je pripala nogometašu Mariu Pintariću iz Pobjede Gornji Hrašćan, a njihov član Siniša Obadić, novinar Radio Čakovca i Međimurskh novina primio je godišnje priznanje za medijsku promociju sporta.

Dodjeljena i priznanja “Franjo Punčec” i ona za perespektivne sportaše

Na svečanosti su dodijeljena i najviša županijska sportska priznanja “Franjo Punčec“ za 2019.godinu koje su primili Stjepan Križarić (nogomet) i Rino Megla (stolni tenis) – za životno djelo, te Damir Krčmar (tenis), Tanja Mesarić (gimnastika), Darko Oreški (sportski ribolov), Međimurski savez sportske rekreacije i Košarkaški klub Donji Kraljevec kao godišnja priznanja. Posebno priznanje Zajednice primio je i Nenad Vrbvanec (judo), dok su priznanja za perspektivne sportaše primili Nika Rodek, Roko Farkaš i Tena Marodi, Aida Trstenjak i Laura Strahija, Jura Egon Juranić, Stjepan Hunjak, Anamarija Turk, Erik Kovačić i Jan Fišter, Leon Igrec i Konrad Vikert.

Veliku foto reportažu donosimo u sljedećem tiskanom izdanju Međimurskih novina koje izlazu u petak, 6. ožujka.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar