IZBOR NAJBOLJIH U 2019. Tko je od gradova sa sjevera u velikom finalu?

Grad Čakovec
Ilustracija

Od 15 gradova koji konkuriraju za ovogodišnje titule najboljih gradova u kategoriji gospodarstvo zajedničkog izbora gradonačelnik.hr-a, Jutarnjeg lista i agencije Ipsos, njih deset ostvarilo je taj doseg i u lanjskom izboru, prenosi Klikaj.hr

U ovogodišnju završnicu, među ostalima, ušli su i lanjski pobjednici – Varaždin, u konkurenciji velikih gradova (iznad 35.000 stanovnika), Sveta Nedelja iz Zagrebačke županije među srednjim gradovima (iznad 10.000 stanovnika) te Krk, u natjecanju gradova s manje od 10.000 stanovnika.

Novi gradovi u najužem izboru za najbolje u kategoriji gospodarstvo su Rijeka (veliki gradovi), Sveti Ivan Zelina i Novi Marof (srednji) te Hvar i Novalja u konkurenciji malih gradova. Tu su još, kao i prošle godine, Oroslavje u kategoriji malih gradova, Umag i Rovinj u srednjima, te Dubrovnik, Samobor i Pula, koji se bore za pobjedu u kategoriji velikih gradova.

Po kojim su kriterijima baš ovi gradovi ušli u izbor za najbolje u kategoriji gospodarstva možete pročitati OVDJE.

Proglašenje pobjednika održat će se u sklopu Dana regionalnog razvoja i europskih fondova u petak, 4. listopada, u Šibeniku.

U petak se u Šibeniku biraju najbolji hrvatski gradovi u još pet kategorija – obrazovanje i demografija, kvaliteta života, Smart i Eco City te Šampion EU fondova.

Iako je, s obzirom na broj kategorija, u finale moglo ući 60 gradova, dio njih izborio se za ulazak u najbolje u više kategorija pa je u finalu ukupno 36 gradova.

U trostrukom finalu je šest gradova, i to Čakovec, Dubrovnik, Krk, Novigrad, Rovinj i Varaždin, a po dvije nominacije u završnici ovogodišnjeg izbora imaju Umag, Samobor, Novalja, Labin, Poreč, Mali Lošinj, Sveta Nedelja, Zagreb, Ludbreg, Rijeka, Jastrebarsko i Supetar, piše Gradonačelnik.hr.

Ostavi komentar