Iz spremnika iscurilo 50-tak litara goriva!

Jučer, 16. lipnja 2020. godine nešto poslije 12 sati na kolniku državne ceste broj 20 između Donje Dubrave i Đelekovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do istjecanja goriva iz spremnika teretnog automobila, izvijestila je PU međimurska.

Četrdeset i petogodišnji vozač teretnog automobila s pridodanim priključnim vozilom, varaždinskih registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake zbog čega je izlaskom iz blagog zavoja u potpunosti sišao izvan kolnika, gdje je potom prednjim dijelom teretnog automobila udario u tzv. “smjerokazni stupić” i prometni znak. Nakon toga došlo je do prevrtanja na bok teretnog automobila i priključnog vozila te ispadanja tereta. Ujedno, iz spremnika teretnog automobila iscurilo je pedesetak litara goriva.

Na mjesto događaja izašli su djelatnici nadležni za održavanje prometnice te vatrogasci lokalnog dobrovoljnog društva koji su sanirali područje istjecanja goriva.

Zbog počinjanja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 45-godišnji vozač novčano je kažnjen.

U razdoblju od 19:35 do 21:05 kolnik državne ceste broj 20 na mjestu događaja prometne nesreće bio je zatvoren za sav promet zbog izvlačenja teretnog automobila i pridodanog priključnog vozila te se odvijao obilaznim pravcima.

Ostavi komentar