Iz škole na posao: U Vajdu stigla nova generacija mladih mesara

Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja i položenog majstorskog ispita, petero mladih mesara već je s prvim danima srpnja potpisalo ugovore o radu u Mesnoj industriji Vajda.

Bivši učenici Srednje škole Prelog i Srednje strukovne škole Varaždin protekle su tri
godine bili Vajdini stipendisti, a sad će kao kvalificirani mesari svoje znanje i vještine nastaviti unaprjeđivati u proizvodnim pogonima jedne od najuspješnijih domaćih mesoprerađivačkih tvrtki i za to primati konkurentnu plaću.

U posljednje tri godine Vajda je za program stipendiranja učenika koji se školuju za mesare
izdvojila više od pola milijuna kuna. Učenike stipendiraju s 1.000 kuna mjesečno, a uz to im nude i brojne druge pogodnosti kao što su besplatni udžbenici te plaćen rad na praksi i troškovi prijevoza, kao i siguran posao nakon završetka školovanja sa stimulativnim primanjima.

Zanimanje mesar nije deficitarno samo u Međimurskoj županiji, već i na tržištu cijele EU. Na tržištu rada, bilo u proizvodnji ili maloprodaji, vrlo je rijetko i traženo te stoga mladima pruža mogućnost sigurne egzistencije. Budući da u nadolazećim godinama planiraju jačati poziciju na domaćem i inozemnom tržištu, program stipendiranja budućih mesara ostaje jedan od prioriteta Vajde i Grupe Pivac.
Suradnja Vajde sa srednjim strukovnim školama pokazuje kako je podrška za bolje i dostupnije strukovno obrazovanje zajednički napor svih ključnih dionika uključenih u ovaj proces.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE