Iz puške ručne izrade ustrijeljen srnjak u polju između Belice i Palovca

srna
Ilustracija, Foto: Pixabay

Jučer, 4. lipnja 2020. godine u 20 sati i 42 minute Operativno-komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu građana iz koje proizlazi da nekoliko osoba u polju između Belice i Palovca iz vatrenog oružja puca prema divljači, izvijestila je PU međimurska. 

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 49-godišnjak s područja općine Mala Subotica, jučer oko 20 sati i 30 minuta u poljskom predjelu između Belice i Palovec, iz puške ručne izrade ustrijelio srnjaka te ga potom traktorom prevezao na adresu svog prebivališta. 

Tijekom očevida policijski službenici izuzeli su ustrijeljenog srnjaka, pušku ručne izrade te zračnu pušku, dok je 49-godišnjak dobrovoljno predao još jednu zračnu pušku koja je također, oduzeta. Nakon očevida ustrijeljenu divljač preuzeo je lovnik lokalnog lovačkog društva. 

Policijski službenici uhitili su 49-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju.

Ujedno, utvrđeno je kako 49-godišnjak nije u zakonskom roku prijavio oružje C kategorije (zračne puške), nadležnom tijelu radi izdavanja potvrde o prijavljivanju oružja te je time počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima. Protiv okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Zahvaljujemo građaninu na pravovremenoj dojavi koja je uvelike doprinijela uspješnom otkrivanju počinitelja.   

 

Ostavi komentar