Iz Policijske uprave Međimurske izvijestili o nemilim događajima proteklih dana

policija
Ilustracija

Provala u vikendicu

Između 14. i 29. siječnja u Palovcu, polju zvanom Gmajna, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću te ukrao dva elektronička uređaja, alkoholna i bezalkoholna pića.Materijalna šteta se procjenjuje na više stotina kuna.Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Pronađeni počinitelji krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su dva maloljetnika s područja Međimurske županije počinili krađu. Naime, u subotu, 12. siječnja oko podneva, u šumi zvanoj Škarje nedaleko Turčišća, iskoristili su kraću odsutnost vlasnika te kraj traktora ukrali motornu pilu Stihl i mobitel Alcatel.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Ukradeni predmeti su oduzeti i vraćeni vlasniku.Prema dvojcu će se podnijeti posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave, nadležnom državnom odvjetniku

Provedena akcija pojačanog nadzora prometa

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije u suradnji s inspekcijskim službenikom Ministarstva mora prometa infrastrukture i službenika mobilne jedinice carine su u utorak, 29. siječnja od 14 do 17 sati, između grada Čakovca i Pribislavca proveli akciju pojačanog nadzora prometa.

Cilj pojačanih postupanja je represivnim mjerama zahvatiti što veći broj počinitelja prekršaja usmjerenih na suzbijanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvećena je sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji prometnih prekršaja.

Prilikom provođenja aktivnosti uz ostalo, obavljen je nadzor audio-video uređajem DANE. Tijekom operativne akcije utvrđena su ukupno 82 prekršaja. Na nadzornom punktu obavljen je nadzor 458 vozila; 427 osobnih automobila i 31 teretnog automobila.

Održano predavanje o preventivnim aktivnostima s Udrugom umirovljenika grada Preloga

U utorak, 29. siječnja od 9 do 11 sati u prostorijama Udruge umirovljenika grada Preloga u Prelogu, na osnovu dobre suradnje, kontakt policajac Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek, održao je predavanje za 50-ak prisutnih umirovljenika, na teme o zakonskim obvezama pješaka i vozača bicikla u prometu, o samo zaštitnim mjerama vezanim na kažnjiva ponašanja i o bitnim promjenama u Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

 

Ostavi komentar