Ivona Marciuš iz Preloga finalistica je književnog natječaja Na vrh jezika

Foto: Zlatko Vrzan

Ivona Marciuš iz Preloga 20-godišnja je studentica preddiplomskog studija dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i jedna od kandidata koja je svojim pjesmama i književnim talentom ušla u finalni krug nagrade za poeziju Na vrh jezika 2020., koju dodjeljuje udruga Kultipraktik autorima mlađima od 35 godina.

– Sa zadovoljstvom je razgovarala s nama i ispričala nam svoj književni put.

– Ne mogu baš definirati što me je privuklo pisanju jer sam pisati krenula već u osnovnoj školi, pa mislim da je to došlo prirodno. Knjižnica mi je oduvijek bila omiljeno mjesto u školi, pa sam valjda nekako nastavila taj logički niz obožavanja riječi. Ta potreba je tu iskreno oduvijek, barem otkad ja pamtim najranije slike iz djetinjstva. Zadržala bih se i danas na tom strukturnom aspektu da me najviše privlače riječi, naravno to je samo početni sloj. Emocije i sve ono što se događa na osobnoj razini za vrijeme pisanja čine ono najbitnije, ali mislim da bi me objašnjavanje tako nekih stvari koje se ne mogu materijalizirati i lako objasniti odvelo samo u filozofiranje, što mi nikad nije bilo pretjerano drago.

Cijeli intervju donosimo u TJEDNIKU MEĐIMRUSKE NOVINE koje od petka, 19. veljače, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.  

Ostavi komentar