IVANOVEC: 27-godišnji vozač u trenutku nesreće upravljao tehnički neispravnim autom

prometna ivanovec
Očevid nesreće u Ivanovcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem tijekom kojeg je obavljen izvanredni tehnički pregled osobnog automobila Audi A4, utvrđeno je kako je 27-godišnji vozač u trenutku nesreće upravljao tehnički neispravnim automobilom (neispravni prednji uređaji za osvjetljavanje) te pritom brzinu kretanja nije prilagodio vidljivosti (sumrak) tako da automobil nije mogao pravodobno zaustaviti ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti, izvijestio je PU međimurska.

Uslijed  opisanog prednjim dijelom automobila naletio je na 78-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik, a pritom nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Podsjećamo ova prometna nesreća dogodila se u nedjelju, 15. ožujka ove godine oko 18 sati i 40 minuta u Ivanovcu, Ulici Josipa Broza.

Protiv 27-godišnjeg vozača zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz policije upozoravaju sve vozače da se bez potrebne homologacije (postupka provjere i odobrenja) ne smiju ugrađivati svjetla na svoja vozila. Takva neodgovarajuća i protupropisna svijetla smanjuju vidljivost vozačima, a nerijetko mogu prouzrokovati i prometne nesreće s najtežim posljedicama.  

Osim spomenutih svjetala, homologacija je potrebna i za druge uređaje te opremu koja se naknadno ugrađuje na vozila.  

Ostavi komentar