Ivanka Bene iz Pušćina: Povetica se peče u jesen na listu od zelja

ivanka Bene
Ivanka Bene

Rana jesen svojim nas ukusnim plodovima poziva na pripremanje raznih domaćih kolača i slastica. Svuda oko nas skupljaju se bogati darovi prirode, a neizostavni orasi trenutno igraju glavnu ulogu u mnogobrojnim kreativnim receptima naših kuharica.

Jedan od egzotičnih kolača u kojima se neizostavno pronalazi okus davnih dana je povetica, koja će zbog svog okusa i izgleda sigurno biti zvijezda svakog stola.

Povetica je kolač od prhkog tijesta, a posebnost joj je što se peče na listu svježeg zelja, što joj daje karakterističan okus.

Recept za poveticu otkrila nam je Ivanka Bene iz Pušćina.

Cijeli članak naše suradnice Aleksandre Sklepić donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koji je u prodaji od petka, 14. listopada. 

Ostavi komentar