Istražili smo što je potrebno učiniti za dobru prodaju kuće kojih je u Međimurju sve više u ponudi

kuća na prodaju
Unazad pet do osam godina u Međimurju je sve više kuća na prodaju.

Samo prije koju godinu unazad vidjeti u Međimurju kuću na kojoj stoji transparent prodaje se s ispisanim brojem na koji mogu nazvati zainteresirani za kupnju, bilo je teško zamislivo. No život se mijenja i ono što je jučer bilo nezamislivo, danas je stvarnost.

Tržište nekretnina i kod nas više nije statično. Netko je naslijedio kuću od bake i djeda, roditelja, netko se razvede pa je potrebno podijeliti imovinu, sve su to razlozi zbog kojih se prodaju kuće. Promijenio se i stil života, pa kuće u određenom trenutku postane prevelika ili  prenaporna svojim vlasnicima za održavanje. Različite su priče i razlozi za prodaju kuća. U oglasnicima je u ponudi za prodaju velik broj međimurskih kuća. Naročito se to ubrzalo zadnjih pet do osam godina. Odlučili smo istražiti o kojim pojedinostima bi prodavači trebali voditi računa da što bolje prodaju kuću.

Trenutno su najtraženije prizemnice od 100 do maksimalno 180 četvornih metara.  Lakše se prodaju kuće koje imaju sve priključke struju vodu, plin… Ako ste u fazi prodaje kuće, jako je važno da imate sve potrebne papire: čisto vlasništvo, građevinsku i uporabnu dozvolu.  Energetski certifikat se još može riješiti u hodu, ali građevinska i uporabna jako su važne kupcima ako je kupuju uz pomoć kredita ili subvencije za mlade obitelji iz državnog proračuna.

Što je važno znati i na što obratiti pažnju, razgovarali smo s Tatjanom Tkalčec iz KTB nekretnina koja se time bavi već 18 godina, a sve savjete možete naći u novom broju Međimurskih novina koje su u prodaji od petka, 4.rujna.

Ostavi komentar