Ispunite nagradni kupon i postanite sretni vlasnik knjige Vegetarijanka ili Crnooke Suzane

Kako bi još više obogatili našu ponudu naslova u nagradnoj igri knjiga, po prvi puta smo uključili i izdavačku kuću HENA COM. Pripremili su zanimljivu knjigu Vegetarijanka autorice Han Kang. Naš dugogodišnji suradnik Znanje poziva vas na čitanje knjige Crnooke Suzane.

Nagradne kupone potražite u tiskanom izdanju Međimurskih novina od petka 13. travnja. Također preporučujemo i posjetiti MESAP LIBAR koji se od 13. do 15. travnja održava u Nedelišću. (Više o sajmu saznajte OVDJE.)

VegetarijankaHan Kang: Vegetarijanka

Sve što znamo o Yeong-hye, glavnoj junakinji ovog romana, dolazi iz usta njezina supruga, šogora i sestre. Iz njihovih vizura doznajemo da je riječ o sasvim prosječno figuri čiji život ni na koji način ne pobuđuje zanimanje, sve do pojave grotesknih učestalih košmara koji je iz temelja mijenjaju. Ponukana snovima, Yeong-hye prestaje jesti meso pokrećući lavinu zgražanja i otpora svoje obitelji i okoline, koja kulminira njezinom težnjom za preobrazbom u biljku. Niz događaja koji će uslijediti i zauvijek promijeniti njihove živote oslikava sve dublju psihičku i fizičku metamorfozu čiji krajnji cilj titra na međi samouništenja i samospasenja.

Autorica istražuje različite oblike rubnog ponašanja, posebice nasilja i seksa koji su dominantno prisutni kao motiv, i za Han gotovo jednoznačni.

crnooke suzaneJulia Heaberlin: Crnooke Suzane

Šesnaestogodišnja Tesa Cartwright pronađena je na rubu smrti u polju među razbacanim kostima i bez sjećanja na ono što joj se dogodilo. Otada je mediji proganjaju kao jedinu preživjelu “Crnooku suzanu”, što je nadimak svih žrtava serijskog ubojice jer je njihov zajednički grob bio prekriven tim divljim cvijećem. Zbog Tessina svjedočenja o tom traumatičnom iskustvu jedan muškarac u zatvoru čeka izvršenje smrtne kazne.

Nakon gotovo dva desetljeća, u samotnoj hladnoći veljače, Tess pod svojim prozorom pronalazi svježe zasađene crnooke suzane, koje cvjetaju samo ljeti. Užasnuta spoznajom da je u zatvor poslala nevinog čovjeka, a da je ubojica još uvijek na slobodi, Tessa se oraća odvjetnicima koji nastoje poništiti smrtnu kaznu. Dok otkucavaju sati do pogubljenja. Tesa je u strahu za voj zdravi razum i još više za sigurnost svoje kćeri.

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE