ISPOVIJEST MAJKE MIRJANE IVKOVIĆ čiji je sin završio iza rešetaka zbog prijetnji upućenoj bivšoj djevojci!

mirjana ivković
Mirjana Ivković sa suzama u očima ispričala nam je o teškoj danima s kojima se nosi ona i njezina obitelj

Očajna Mirjana Ivković, majka 36-godišnjaka iz Donjeg Hrašćana, koji je završio u istražnom pritvoru nakon uhićenja na graničnom prijelazu u Goričanu, javila nas se u redakciju s željom da nakon službenih priopćenja istražnih organa, javnosti iznese i svoju stranu priče.

Posjetili smo je u obiteljskom domu u Donjem Hrašćanu gdje je vidljivo uznemirena i šokirana cijelim događajem htjela olakšati dušu i kazati što je njezina sina dovelo do situacije da je danas iza rešetaka.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu izdalo je priopćenje u kojem navode da postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak od 11. do 13. travnja 2019. u više navrata mobitelom slao poruke svojoj bivšoj djevojci u kojima joj je prijetio da će ju ustrijeliti pištoljem u centru Čakovca i da ga u tome neće spriječiti niti milijun policajaca te joj slao fotografije pištolja i rupe od metka. Uz to, u priopćenju DORH-a stoji da se osnovano sumnja i da je 36-godišnjak u više navrata mobitelom nazvao oca svoje bivše djevojke i prijetio mu da će u centru Čakovca ubiti njega, njegovu kćer i još dvije osobe.

Ne odabrava postupak svog sina, ali…

Mirjana nam je prvo napomenula da ne odobrava nasilje. Smatra da se sve može riješiti razgovorom te ne odobrava postupak koji je učinio njezin 36-godišnji sin, koji radi u Njemačkoj posljednje dvije godine. No, željela je javnosti reći kakav je on privatno, s obzirom na to što se pisalo u medijima i na društvenim mrežama, nakon što je priopćenje izdao DORH.

Kazala je da Dalibor u Njemačkoj radi posljednjih dvije i pol godine. S bivšom je djevojkom bio zajedno godinu dana. – Bilo je dobro dok se imalo novaca, dodala je u nastavku, i kad je podigao kredit od 17.000 eura, tada se uživalo.

Ovog puta nije htjela ulaziti u detalje odnosa s bivšom djevojkom koji je nakon razlaza rezultirao ovim nemilim slučajem. Kazala je da će nam sve ispričati kada za to dođe vrijeme. Sada joj je najvažnije da se riješi ovo što se dogodilo.

Započela je svoju priču najavom Daliborovog dolaska iz Njemačke i uhićenjem koje se dogodilo na granici. Ispričala nam je da ju je u četvrtak navečer prije Uskrsa nazvao kući i rekao da ne dolazi doma.

U petak ujutro potom je naša sugovornica razgovarala sa svojim suprugom te je rekla da će nazvati sina da dođe doma neka se cijela situacija riješi da ga ne proganjaju u Njemačkoj pa da si nakopa veće probleme nego što ih ima.

– Nazvala sam ga i rekla: “Dalibor, dođi doma, napravio si grešku što si slao takve poruke, drugu ništa nisi napravio. Niti si koga udario, niti si napravio bilo što drugo.” U tom strahu i ljutnji, nije imao drugoga izlaza, te je napravio to što je napravio. Znate radi čega? Jer je on dobio batine prije toga. Kad izvučem sina iz toga svega, onda ćemo mi ići privatnom tužbom na sve optužbe, kazala nam je sa suzama u očima majka Mirjana.

Nisam čula njegov vapaj za pomoć!

U nastavku je napomenula da je poslao takve poruke samo zato jer se bojao za svoj život. Navela je i to da su za Novu godinu i oni sami, roditelji, bili malteretirani pozivima na kućni telefon, ali da im se ta osoba nikad nije predstavila, a broj je bio zaštićen pa nisu mogli vidjeti tko ih zove. Preko svega toga su prošli i nisu reagirali odmah.

– Ja sam jedini krivac jer se on meni požalio, sve mi je ispričao, ali nisam tome stala na kraj te da nisam išla negdje zatražiti pomoć. Nisam ga slušala, nisam ga čula i to je moja velika greška. Jednostavno iz toga svega nije mogao sam izaći van. hoću da se zna istina jer je jako teška pozadina koja ga je do toga dovela, rekla je naša sugovornica.

Ispričala nam je da njezina sina poznaje jako puno ljudi i da bi sve učinio za svoje prijatelje, klub u kojem je igrao nogomet, odnosno branio za momčad. Napomenula je da je reagirao u afektu te da je on veoma emotivna osoba i da dosta stvari drži u sebi. Nije ovo prvi put da se razočarao u ljubavi, ovo mu se sad dogodilo već treći put.

– Nikad se nije potukao, čak je dobivao zbog prijatelja batine jer ih je išao braniti. Dam svoje dvije ruke i noge da ne bi ništa napravio. Poslao mi je poruku: Mama, napravio sam to u strahu i ljutnju. Nemoj se bojati, znaš kakva sam osoba, ja to ne bi napravio nikome, prepričala nam je detaljno događaje koji su bili izrazito stresni za cijelu obitelj.

Mirjana je razočarana i postupkom policije i istražnih organa. Prepričala nam je da joj je sin javio da dolazi oko 17 sati kući, ali tada su ga uhitili na graničnom prijelazu u Goričanu.

Obitelj ga je čekala i čekala, ali nije bilo čuti ni glasa od njega. Majka je zvala sve “žive oko sebe” no nije uspjela ništa saznati. Tek oko ponoći su ih nazvali iz policije i kazali joj da je njihov sin uhićen.

– Oni se svi izvlače da je on imao nas pravo nazvati. Da, ali po zakonu, a prošla sam sve zakone u ovih nekoliko dana, dok je on bio uhićen na granici, nama se trebalo javiti da je uhićen i odveden u istražni zatvor, napominje.

– Tek u utorak bila je odvjetnica po službenoj dužnosti, prema mojim saznanjima. Informacije o tome dobila sam preko dobrih ljudi. Sa strane sam također čula da je ispitivan u petak, subotu i nedjelju bez odvjetnika, u ljutnji je kazala u nastavku.

“Doći će dan kada ću vam sve ispričati”

Majka nam je rekla da se slomila kada je vidjela sina iza rešetki kako joj suznih očiju maše. Obitelj je odlučila nakon toga da će angažirati odvjetnika koji će pomoći njihovom sinu. Trenutno je Daliboru određen istražni zatvor te je upućena žalba na koji se čeka odgovor. Kako bi pomogli svom sinu i izvadili ga iz zatvora, obitelj je primorana i prodati kuću.

– Doći će dan kada ćemo ponovno sjesti za ovaj stol i tada ću vam ispričati cijelu priču, od koje će se zgražati cijeli svijet, zaključno je rekla naša sugovornica.

Ostavi komentar